Duel cu cîntec la Dansez pentru tine

Apropo.ro / 30.03.2009, 00:00
Duel cu cîntec la Dansez pentru tine
Prima ediţie din noul sezon al emisiunii ”Dansez pentru tine” de la PRO TV a adus primele note de 10, dar şi primul duel. Un duel cu cîntec, am putea spune, pentru că protagoniştii sînt Mihai Sturzu de la HI-Q şi Megastarul Cătălin Josan. Cei doi nu s-au întrecut în note muzicale, ci în paşi de dans alături de partenerele lor, Felicia Sîrbu şi Andreea Stănescu. Însă telespectatorii au decis cine merge mai departe în competiţia visurilor.

Prima seară de la ”Dansez pentru tine” nu s-a terminat în cea mai optimistă notă pentru Cătălin Josan şi pentru Mihai Sturzu de la HI-Q. Cu toate că în ultimele două săptămîni, alături de partenerele lor, au repetat aproape 10 ore pe zi pentru ca dansurile să iasă perfect în seara concursului, juriul i-a condamnat la duel.

Pentru cele două perechi a urmat o săptămînă grea, în care s-au antrenat cîte 12 ore pe zi, mai ales că în ediţia de vineri seara au avut de pregătit trei dansuri – bollywood, quick step şi unul din stilurile noi, cha-cha sau folclor internaţional. Chiar dacă eforturile şi durerile de la antrenamente nu le-au făcut viaţa uşoară, concurenţii nu au renunţat la visul lor.

Cătălin dansează
pentru visul Andreei

Astfel, Cătălin Josan dansează alături de Andreea Stănescu, care are 21 ani, este din Bucureşti şi visează să-i poată oferi fratelui său grav bolnav tratamentele necesare, proteza pentru picior şi un trai civilizat.

Fratele Andreei s-a născut cu o malformaţie la inimă şi a fost ope­rat la vîrsta de 14 ani pe cord deschis. Din blocul operator a căpătat un microb în urma căruia a făcut septicemie.

După operaţia pe cord deschis, medicii i-au uitat un cateter în artera femurală, din cauza căruia a trebuit să i se facă intervenţii chirurgicale deoarece făcuse deja o trom­boză şi s-a ajuns la concluzia că trebuie amputat piciorul drept ca să îi fie salvată viaţa.

Din cauza situaţiei lui Alex, mama a renunţat la serviciu, dar şi ea are probleme de sănătate, suferă de tensiune şi urmează tratament. Andreea îşi doreşte pentru fratele său tratamente şi o proteză performantă pentru a-i uşura viaţa.

Mihai luptă pentru
fata cu ochi de ciocolată

Mihai Sturzu (HI-Q) participă în competiţia “Dansez pentru tine” alături de Felicia Sîrbu, de 17 ani, din Chişinău, care vrea să danseze pentru a-şi aduce înapoi acasă mama şi bunica, aflate de ani buni la muncă în Italia.

De şapte ani, au început problemele financiare în familia ei. Părinţii săi au divorţat, iar mama a fost obligată să găsească o soluţie şi să-şi caute de muncă în străinătate.

Felicia s-a îmbolnăvit pe cînd era singură în ţară. La 14 ani, i s-a descoperit un nodul la sîn. Cu timpul, a reuşit să se descurce singură cu toate treburile gospodăreşti, dar în fiecare secundă simte lipsa celor mai dragi persoane. Visul Feliciei este să-şi vadă mama şi bunica iarăşi acasă, lîngă ea, pentru că ele sînt singurul ei sprijin în viaţă.

Primele note de 10!

La prima ediţie “Dansez pentru tine” din cel de-al şaptelea sezon s-au dat şi primele note de zece. Patru dintre cele opt perechi din concurs au primit note de 10 din partea juriului emisiunii. Şi telespectatorii au dat 10 emisiunii de la PRO TV şi au urmărit timp de patru ore şi jumătate spectacolul de dans, emoţii şi culoare. În intervalul orar 20.29 – 01.08, PRO TV a fost lider de audienţă atît pe întreg publicul din mediul urban cît şi pe cel comercial, cu vîrste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

În minutul de aur al emisiunii, 21.41, PRO TV a înregistrat pe întreg publicul din mediul urban 12,5 puncte de rating şi 25,6 procente din cota de piaţă şi a fost urmărit atunci de 2 milioane de telespectatori la nivelul întregii populaţii a ţării, faţă de Antena 1, care a înregistrat în acelaşi interval de aproape cinci ori mai puţin, mai precis 2,9 puncte de rating şi 5,9 procente din cota de piaţă.

Dansez pentru tine – vineri, 20.30, PRO TV