Dumitru Gorzo și Gili Mocanu, câștigători la Rehau ARTCampus

Apropo.ro / 13.08.2007, 15:14
Dumitru Gorzo și Gili Mocanu, câștigători la Rehau ARTCampus
Dumitru Gorzo este marele câștigător al "Rehau ARTCampus Romania 2007", care s-a desfășurat între 1 și 10 august la Avrig, la Reședința de Vară a baronului Samuel von Brukenthal, sub patronajul primarului Sibiului. Premiul întâi i-a revenit lui

Dumitru Gorzo este marele câștigător al „Rehau ARTCampus Romania 2007”, care s-a desfășurat între 1 și 10 august la Avrig, la Reședința de Vară a baronului Samuel von Brukenthal, sub patronajul primarului Sibiului. Premiul întâi i-a revenit lui Gili Mocanu, locul doi a fost câștigat de Sebastian Moldovan, iar pe locul trei s-a clasat o lucrare semnată de Marius Bercea.

Juriul a fost format din Klaus Johannis – primarul Sibiului, Mihai Oroveanu – directorul Muzeului Național de Artă Contemporană, Liviana Dan – curator la Muzeul Brukenthal, Dieter Bogner – directorul spațiului de artă contemporană Schloss Buchberg (Austria), Dr. Peter Nadig – CEO Rehau Europa de Sud-Est și Emil Pop – directorul general al Rehau România.

Gili Mocanu crede că „principalul beneficiu al acestui artcampus a fost unul artistic”. „Locul te influențează pentru că are o liniște și o așezare aparte. În ceea ce privește banii obținuți, ei mă vor ajuta să-mi termin proiectul pentru o bienală care va avea loc în toamnă. Alftel, ar fi trebuit să mă împrumut”, adaugă el.

Sebastian Moldovan remarcă faptul că „în România nu există o rețea consolidată prin care artiștii să poată intra în contact unii cu alții, dar la Avrig a fost o experiență sinceră și adevarată”. „Eu nu am mai pictat de trei ani de zile și mă bucură acest premiu”, conchide artistul.

La rândul său, Marius Bercea crede că „s-au pus bazele unor proiecte culturale viitoare, Avrigul fiind pentru zece zile un laborator de comunicare și creație”. Cu banii obtinuți are de gând să-și cumpere un laptop din Statele Unite,

Alături de câștigători, în cadrul proiectului au mai participat artiștii Dan Măciucă, Kristina Rațiu, Mircea Suciu, Veres Szabolcs, Mirela Trăistaru și Bogdan Țucudean. Aceștia au fost selectați în luna martie, la Viena, dintr-un număr de 17 candidați.

Fiecare dintre cei zece artiști își va selecta o lucrare dintre cele realizate la Avrig, pentru a lua parte la o licitație organizată de celebra casă Sotheby’s în cadrul unei gale ce se va desfășura în luna noiembrie, la București.

Tags: