Dumnezeu ii da, iar Guvernul ii baga in traista sfantul salariu

De: Dragos Tanase / 06.02.2008, 19:30
Dumnezeu ii da, iar Guvernul ii baga in traista sfantul salariu
Salariul Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane va fi de aproape 8.000 de lei, in urma unui proiect legislativ initiat de Guvern.

Senatul a aprobat, miercuri, un proiect legislativ initiat de Guvern, pentru modificarea si completarea Legii nr.142/ 1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului, conform caruia salariul Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) va fi de aproape 8.000 de lei.

Legea a fost adoptata cu 61 de voturi "pentru" si 3 abtineri. Proiectul se afla intre prioritatile legislative ale Guvernului. Comisia de munca, familie si protectie sociala si Comisia de buget-finante au acordat un raport de admitere, fara amendamente.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

IPS Daniel – noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

Daniel Ciobotea, fost mitropolit al Moldovei si Bucovinei, cunoscut ca reprezentant al curentului modernist (ecumenist), a devenit cel de al saselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, fiind ales in functie de membrii Colegiului Electoral Bisericesc.

Potrivit statutului BOR, atributiile noului patriarh sunt acelea de a convoca si prezida organele deliberative centrale ale Bisericii Ortodoxe Romane, de a aduce la indeplinire hotararile organelor deliberative centrale ale Bisericii, de a reprezenta Patriarhia Romana in justitie, in fata autoritatilor si in fata tertilor, personal sau prin imputerniciti legali si de a intretine raporturi cu celelalte Biserici crestine ortodoxe in chestiunile bisericesti.