Duoul electro Thievery Corporation concertează pe 27 iunie la Arenele Romane din București

De: Ana Obretin / 07.03.2022, 13:07
Duoul electro Thievery Corporation concertează pe 27 iunie la Arenele Romane din București

Duoul electro Thievery Corporation revine la București pe 27 iunie, pentru un concert care va avea loc la Arenele Romane. Concertul este organizat de Emagic și The Fresh.

Thievery Corporation a devenit cunoscut în 1996, când o piesă le-a fost inclusă pe una dintre compilațiile renumiților DJi și producători Kruder & Dorfmaister și a atins faima mondială cu cel de-al treilea și cel mai popular album al său – „The Richest Man in Babylon”, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Biletele, cu prețuri între 145 de lei și 265 de lei, pot fi achiziționate de pe thieverycorporation.emagic.ro. Biletele pot fi achiziționate și de deținătorii unui voucher sau ai unui pachet reSTARt Emagic.

În cei peste 25 de ani de activitate, Thievery Corporation a rămas unul dintre cele mai populare proiecte associate cu muzica electronică, cu un stil ce îmbină elemente de dub, acid jazz, reggae, muzică clasică indiană, muzică din Orientul Mijlociu, hip hop, muzică electronică și muzică braziliană, inclusiv bossa nova. Inițial cunoscuți pentru muzica abstractă, instrumentală, clasificată undeva între trip-hop și jazz, sunetul Thievery Corporation s-a extins pe parcursul anilor, incluzând vocalisti și instrumente live, iar principiile DYI și mesajele lor pentru incluziune au devenit astăzi din ce în ce mai relevante.

Cel mai recent material, „Symphonik”, a fost inspirat de concertul pe care duoul l-a susținut la JFK Center în Washington D.C., în 2017. Pentru a onora acest spectacol, Rob Garza și Eric Hilton au produs acest album pe care l-au înregistrat cu FILMharmonic Orchestra din Praga.

,,Când eram copil, obișnuiam să merg tot timpul la Kennedy Center în D.C., așa că să aud aceste piese interpretate cu o orchestră a fost uluitor, iar să fiu pe acea scenă a fost ceva la care, copil fiind, puteam doar să visez. Când totul a devenit realitate… a fost un vis împlinit. Toată inspirația a venit de acolo, iar apoi, lucrând cu FILMharmonic Orchestra și punând totul laolaltă, a fost o modalitate foarte reușită de a interpreta piesele.’’ a declarat Rob Gaza.

Thievery Corporation a mai susținut două concerte în România, în 2008 și în 2009.

CITEȘTE ȘI: Concertele din România ale violonistului David Garrett au fost amânate pentru septembrie

Foto: Emagic