Dupa 10 ani, vanzarea terenurilor din Baneasa face valuri

Apropo.ro / 25.03.2009, 16:03
Dupa 10 ani, vanzarea terenurilor din Baneasa face valuri
Seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si seful Diviziei de Operatiuni din DGA au fost retinuti de DNA.

Seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), Cornel Serban, si seful Diviziei de Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie(DGA), Petre Pitcovici, au fost retinuti, aseara, de procurorii DNA, fiind acuzati de infractiunea de favorizare a infractorului.

Cei doi ofiteri au incercat sa ii favorizeze pe fostul rector Ioan Alecu si pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, care sunt acuzati intr-un alt dosar de abuz in serviciu. Concret, cei doi politisti au incercat sa intervina, sa puna pile in favoarea rectorului si a omului de afaceri. In schimbul acestui serviciu, respectiv obtinerea solutiei de neincepere a urmaririi penale, cei doi politisti ar fi urmat sa primeasca o serie de foloase materiale.

Pe numele celor doi au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore.

Tot marti noaptea au fost retinuti si fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Ioan Alecu, precum si omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Fostul rector este acuzat in legatura cu vanzarea terenurilor din Baneasa ale Universitatii catre omul de afaceri Puiu Popoviciu

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, intentioneaza sa desfiinteze Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si sa restructureze "din temelii" Directia Generala Anticoruptie (DGA), potivit unor surse ministeriale.

Sursa: Mediafax, Gandul