După 80 de ani de interzicere, pinball-ul va deveni legal în Oakland

De: Marian Andrei / 25.06.2014, 15:00
După 80 de ani de interzicere, pinball-ul va deveni legal în Oakland
Acum aproape 100 de ani, când a fost inventat, pinball-ul a fost considerat un joc de noroc, mai ales că persoanele de pe margine, chibiții, obișnuiau să parieze pe rezultatele celor care jucau efectiv. Iată de ce, în anii '30, oficialii din Oackland, California, l-au scos în afara legii.

Chiar dacă a fost declarat ilegal, mirajul fructului oprit a făcut ca aparate de pinball să fie instalate în numeroase baruri și săli de jocuri (deținerea de aparate pentru uz personal nu era incriminată).

Ținând cont de acest aspect și reconsiderând statutul de joc de noroc pe care îl avea, municipalitatea a anunțat că va dezincrimina acest joc.

„Este o veste bună, pentru că oamenii adoră să îl joace”, a declarat un bucătar dintr-un pub care are 13 de astfel de aparate.

„Este diferit față de jocurile video și văd în permanență, pe lângă aparate, o mulțime de oameni care socializează și își fac noi prieteni. Este o măsură bună a municipalității”, a mai spus el.

Oackland nu a fost singurul oraș care a interzis pinball-ul. Aparatele de pinball au fost interzise și în New York până, în 1976, când, în cadrul unui proces, jucătorul Roger Sharpe a reușit, prognozând traseul bilei, să demonstreze judecătorilor că pinball-ul este un joc de îndemânare și nu de noroc.