După ani și ani ♫♫… pasajul de la Romană e din nou în atenția edililor

De: Marian Andrei / 12.02.2013, 13:20
După ani și ani ♫♫... pasajul de la Romană e din nou în atenția edililor
Primăria Municipiului București intenționează să construiască un pasaj pietonal subteran în Piața Romană, prin care să reducă numărul trecerilor de pietoni de la suprafață și să facă legătura cu stația de metrou.

Proiectul municipalității prevede că pasajul va avea cinci intrări (două la ASE, una la Coloane, una în față la BCR și una între bulevardele Lascăr Catargiu și Dacia), scări fixe, escalatoare și ascensoare, fiind prevăzută și legătura cu stația de metrou Piața Romană.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

În proiect nu au fost neglijate nici amenajările exterioare ale spațiului public legate de iluminatul nocturn, circulație pietonală, spații verzi și asigurarea fluidității circulației auto.

Astfel, la suprafață vor fi plantați 40 de copaci și va fi amenajată o suprafață de 528 de metri pătrați de spațiu verde.

Proiectul fusese inițial aprobat în decembrie 2006 și avea termen de finalizare anul 2008, însă a fost „lăsat în părăsire” de municipalitate până acum, când a revenit în actualitate, el aflându-se în dezbatere publică pe site-ul municipalității până în 21 februarie 2013.