După aproape 20 de ani, o rusoaică va ajunge iar în spațiu

De: Marian Andrei / 07.03.2013, 10:30
După aproape 20 de ani, o rusoaică va ajunge iar în spațiu
O cosmonaută din Rusia va participa la o misiune în spațiu în 2014, evenimentul marcând revenirea femeilor ruse în cursa pentru cucerirea spațială după o pauză de aproape 20 de ani.

Elena Serova, în vârstă de 36 de ani, membră a Uniunii cosmonauților profesioniști, „se pregătește pentru o misiune spațială care va avea loc în a doua jumătate a lui 2014”, a spus Aleksei Temerov, oficial de la centrul de pregătire a astronauților cunoscut ca Orașul stelelor, de lângă Moscova.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Elena Serova va petrece șase luni la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), fiind astfel a patra cosmonaută rusă care rămâne în spațiu o perioadă lungă de timp, a mai spus Temerov.

Rusia sărbătorește anul acesta împlinirea a 50 de ani de la prima misiune în spațiu a unei femei, Valentina Tereșkova, pe 16 iunie 1963.

A treia cosmonaută rusă care a participat la misiuni spațiale a fost Elena Kondakova, care a stat în spațiu timp de cinci luni, între 1994 și 1995, și apoi a participat la o misiune de zece zile la bordul unei navete americane în mai 1997.