După ce a salvat viața șefei ei, o femeie a fost concediată

De: Gabriela Voicu / 26.04.2012, 17:00
După ce a salvat viața șefei ei, o femeie a fost concediată
Debbie Stevens, o femeie de 47 de ani, din Long Island, New York, a fost concediată de șefa ei, după ce a acceptat să doneze un rinichi pentru a-i salva viața.

Debbie Stevens (47 de ani), din Long Island, New York, mamă a patru copii, s-a gândit că face o faptă bună dacă donează un rinichi pentru a salva viața șefei sale, Jackie Brucia (61 de ani). Lucrurile au luat, însă, o turnură neașteptată.

După ce șefa ei i-a spus că singurul donator pe care l-a găsit nu era compatibil, a întrebat-o pe Debbie dacă vorbea serios când în urmă cu ceva vreme se oferise să îi doneze un rinichi. Din nefericire, însă, nici ea n-a fost compatibilă pentru transplant. Medicii i-au propus atunci lui Debbie Stevens să doneze rinichiul altcuiva, ceea ce îi permitea lui Jackie Brucia să avanseze pe lista de așteptare. Rinichiul ei a fost trimis cuiva din Missouri, iar Jackie a primit unul din San Francisco.

Jackie Brucia

După operația șefei ei, Debbie a început să aibă probleme la birou. În ciuda durerilor postoperatorii, după intervenția chirurgicală din 10 august 2011, ea a fost nevoită să meargă la serviciu, în timp ce șefa ei stătea acasă. În plus, la revenirea din convalescență, Jackie Brucia a început să-și certe subordonata în fața colegilor și nu-i mai plătea orele suplimentare. A aranjat chiar ca Debbie să fie mutată la alt birou, la 80 km distanță de casă.

Debbie nu a mai putut să îndure situația și s-a adresat mai întâi unui psiholog, apoi a apelat la un avocat și în cele din urmă a trimis o scrisoare angajatorului ei, vânzător de mașini. Răspunsul a fost o scrisoare de concediere.

Avocatul lui Debbie Stevens cere acum despăgubiri de milioane de dolari pentru clienta sa. Aceasta, însă, nu regretă ce-a făcut și spune că ar face-o din nou, dacă ar fi cazul, pentru că a salvat viața unui om din Missouri.