După ce a trăit 66 de ani ca bărbat, a aflat că este femeie

De: Marian Andrei / 05.06.2013, 13:30
După ce a trăit 66 de ani ca bărbat, a aflat că este femeie
Un bărbat de 66 de ani din Hong Kong a aflat, în urma unui control medical efectuat din cauza abdomenului umflat, că este... femeie!

Analizele au arătat că „bărbatul” avea abdomenul umflat din cauza unui chist la un ovar.

Pacientul suferea de două boli genetice rare. Prima dintre ele,  sindromul Turner, afectează fetele și femeile, atunci când acestea se nasc cu un singur cromozom X. Sindromul Turner se caracterizează prin infertilitate și o statură mică.

Cea de-a doua, hiperplazia suprarenală, se caracterizează prin producerea în exces a hormonilor masculini, ceea ce în cazul de față, a determinat creșterea bărbii și a unui micropenis.

„Dacă nu ar fi avut acel imens chist ovarian, pacientul nu ar fi aflat niciodată că nu este bărbat”, a fost concluzia comisiei de șapte doctori de la două dintre cele mai prestigioase spitale din oraș, mai ales că pacientul, un orfan înalt de doar 1,37 de metri, nu efectuase niciodată vreo analiză medicală.

În raportul comisiei se mai arată că se cunosc doar șase cazuri de persoane care au suferit de ambele boli simultan, în timp ce sindromul Turner are o incidență de un caz la 3.000 de femei.

În raportul medicilor se mai arată că pacientul a decis „să se considere în continuare bărbat”.