După ce i-a salvat viața, a trebuit să plătească și 2.600 de dolari!

De: Marian Andrei / 02.08.2012, 16:20
După ce i-a salvat viața, a trebuit să plătească și 2.600 de dolari!
Un tânăr canadian a avut surpriza neplăcută ca, la câteva zile după ce a salvat viața unui baiat de 12 ani care era să se înece, să-i vină nota de plată de la ambulanță: 2.600 de dolari.

Acum o lună de zile, liceeanul de 17 ani John Clark nu a avut nicio ezitare în a se arunca în apele oceanului pentru a salva de la înec un băiat de 12 ani, mai ales că nu trecuse nici măcar o săptămână de când își luase examenul de salvamar.

Clark a înotat până la tânăr, l-a liniștit și, deoarece apa era agitată, iar el nu cunoștea curenții din zonă, l-a ținut pe acesta la suprafață până când o ambarcațiune a venit și i-a scos din apă. Ambii au fost transportați cu o ambulanță la cel mai apropiat spital, Clark acuzând dureri de cap, iar tânărul salvat suferind de hipotermie.

Proaspătul salvamar nu și-a făcut nicio problemă, crezând că transportul la spital este o procedură standard în astfel de situații, însă a greșit „puțin”. După câteva săptămâni i-a sosit nota de plată de la serviciul de ambulanță, în valoare de 2.600 de dolari: taxa de la camera de gardă a spitalului – 449 dolari, onorariul medicului – 227 dolari și transportul cu ambulanța până la spital (aproximativ 20 de kilometri) – 1.907 dolari.

Am presimțit că va trebui să plătesc ceva, dar nu mi-am imaginat că va fi atât de mult. În orice caz, nu puteam lăsa ca băiatul să se inece”, a spus Clark, a cărui familie face acum eforturi să găsească bani pentru a plati nota de plată.