După mastectomie, Angelina Jolie vrea să renunțe și la ovare

De: Gabriela Voicu / 16.05.2013, 17:00
După mastectomie, Angelina Jolie vrea să renunțe și la ovare
Angelina Jolie a anunțat recent că a suferit o dublă mastectomie, dar intenționează să își îndepărteze și ovarele, pentru a diminua riscul dezvoltării cancerului.

Angelina Jolie intenționează să se supună unei operații pentru îndepărtarea ovarelor, după ce recent a scris pe blogul publicației New York Times că a suferit o dublă mastectomie preventivă, operație prin care și-a extirpat ambii sâni.

Mama actriței în vârstă de 36 de ani, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian la 56 de ani, iar de-a lungul vremii, pe măsură ce știința a evoluat, Angelina a aflat că este purtătoarea genei BRCA1, ceea ce înseamnă că avea 87% șanse să dezvolte cancer la sân.

Mestectomia dublă preventivă este o procedură inacessibilă multor femei care ar putea fi purtătoare ale genei BRCA, de aceea Angelina a decis să scrie pentru NYT despre opțiunea ei medicală.

Angelina Jolie (Hepta)

Actrița a mai aflat că are 50% șanse să se îmbolnăvească de cancer ovarian, motiv pentru care a decis să renunțe și la ovare. Unii medici recomandă pacientelor să facă această operație după vârsta de 40 de ani sau când renunță la ideea de a mai avea copii, deoarece poate influența apariția prematură a menopauzei.

Cele două operații ale Angelinei Jolie sunt o dovadă de curaj și totodată o opțiune neobișnuită, scrie presa străină, întrebându-se de asemenea dacă publicitatea de care a avut partea actrița datorită situației ei medicale ar putea salva vieți.

Tu ce părere ai, ai face astfel de operații?