După moartea unui personaj din „Sex And The City” pe o bicicletă Peloton, compania reacționează

De: Ana Obretin / 13.12.2021, 11:23
După moartea unui personaj din

ALERTA SPOILER: Nu citi acest articol dacă nu ai văzut primele două episoade din „And Just Like That”, noul sezon din „Sex And The City”, difuzat pe HBO GO.

Compania de biciclete de lux Peloton a fost nevoită să reacționeze la moartea unuia dintre personajele principale din franciza „Sex and the City” pe un dispozitiv al brandului, scenă care a făcut ca prețul acțiunilor sale să scadă pe Wall Street.

CITEȘTE ȘI: „And Just Like That…”, noul capitol din „Sex and the City”, din 9 decembrie pe HBO GO

În primul episod din ceea ce echivalează cu cel de-al șaptelea sezon al serialului cult, care a avut premiera joi, la HBO GO, John Preston (interpretat de actorul Chris Noth), mai cunoscut sub numele de Mr. Big, a suferit un atac de cord după un antrenament intens pe o bicicletă de exerciții Peloton, clar identificabilă. Scena a fost descrisă chiar cu titlul noului sezon, „And Just Like That…”, de personajul Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker): „And Just Like That… Big died” („Și uite așa, Big a murit”).

Scena a avut ecou pe Wall Street, unde acțiunile Peloton au scăzut cu peste 10% în tranzacțiile electronice înainte de deschiderea pieței, vineri dimineață. A fost cel mai jos preț per acțiune din mai 2020.

Ulterior, compania de biciclete Peloton a transmis publicației Los Angeles Times părerea medicului Suzanne Steinbaum, un renumit cardiolog și membru al consiliului științific al Peloton. 

„Mr. Big avea un stil de viață pe care mulți l-ar numi extravagant”, a comentat specialistul, „cu cocktailuri, trabucuri și fripturi mari și era în pericol grav, deoarece a suferit un prim atac de cord în timpul sezonului. 6”. „Această alegere a stilului de viață și poate istoricul familial, care este adesea un factor semnificativ, sunt cauzele morții sale”, a continuat medicul, „și nu faptul că a folosit o bicicletă de exerciții”. „Pedalarea cu bicicleta Peloton poate chiar a ajutat la întârzierea acestui atac de cord”, a concluzionat specialistul.

Scena, intens comentată pe rețelele de socializare online, l-a făcut chiar să reacționeze pe actorul Ryan Reynolds, care a produs prin compania sa o reclamă pentru Peloton ce a parodiat scena morții lui Big. În reclamă apar chiar actorul Chris Noth și instructoarea de fitness Peloton Jess King, care au jucat și în noul sezon al serialului, scrie BBC.

Vezi reclama mai jos: