După Yahoo, Google își redesenează logo-ul și pagina de start

De: Mihaela Enache / 22.09.2013, 11:15
După Yahoo, Google își redesenează logo-ul și pagina de start
Google și-a redesenat logo-ul oficial de pe pagina de căutare și a înlocuit bara de meniu anterioară cu o gamă mai mică de link-uri afișate pe partea dreaptă a paginii.

Logo-ul reproiectat este mai plat în comparație cu versiunea mai veche, ce avea umbre și este prima schimbare de logo a gigantului motor de căutare din 2010.

Recent, și Yahoo și-a redesenat logo-ul oficial, după a revizuire a utilizatorilor ce a durat o lună de zile, alături de instrumentul de căutare al Microsoft, Bing, care de asemenea a fost actualizat.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că schimbări similare ar putea fi acum începe să fie rulate pe produsele Google în încercarea de a eficientiza experiența serviciilor, pentru a evita „distragerea utilizatorilor”, a raportat BBC.

Un analist de tehnologie de consultanță Forrester, Sarah Rotman, a declarat că restructurarea logo-ului Google este subtilă, deoarece aceste companii de software depind de loialitatea utilizatorilor și nu vor să facă nimic care să-i îndepărteze pe aceștia.

Potrivit raportului, utilizatorii vor putea acum să dea click pe o pictogramă formată din pătrate mici de pe pagina de start pentru a accesa alte produse, cum ar fi unitatea de stocare Google, YouTube sau Android App Play Store.

Cu toate acestea, modificările nu vor fi disponibile pentru toți utilizatorii încă.