Duran Duran şi Keane la TVR 2

De: Mioara Tronaru / 13.01.2012, 15:07
Duran Duran şi Keane la TVR 2
Iubitorii rockului vor avea în următoarele două zile un adevărat regal muzical oferit de TVR 2.

Ei se vor putea întâlni în această sâmbătă şi duminică cu britanicii de la Ten Years After, Duran Duran, Keane, precum şi cu finaliştii competiţiei Global Battle Of the Bands, selecţie în urma căreia a fost aleasă trupa care va reprezenta România la faza internaţională a concursului GBOB.

Astfel, sâmbătă, 14 ianuarie, TVR 2 va difuza concertul Keane Live susţinut de trupa de rock alternativ Keane în celebra arenă O2 din Londra, în cadrul turneului intitulat „Under the Iron Sea” din 2007. Tot sâmbătă, de la ora 23.35, telespectatorii vor putea urmări ce-a de-a doua parte a înregistrării spectacolului oferit românilor în 2011 de Ten Years After – legendara trupă a festivalului Woodstock.
Duminică, 15 ianuarie, de la ora 13.10 TVR 2 a programat spectatolul Duran Duran, Live pe Wembley, unul dintre concertele emblematice ale acestei trupe. Concertul a fost inclus în 2004 pe dublul album „Live from London”.

Duminică noaptea, de la 23.35, românii vor putea urmări la TVR 2 în premieră Global Battle of the Bands, spectacolul concurs dedicat exclusiv trupelor (de toate genurile muzicale şi nivelele de popularitate). Este cea de cincea ediţie în care trupele româneşti luptă să câştige concursul naţional pentru a reprezenta ţara la GBOB – competiţia internaţională care a devenit pentru formaţiile muzicale ceea ce Cupa Mondiala este pentru fotbalişti. Desfăşurată la finalul lunii noiembrie 2011 la Arenele Romane, selecţia românească a inclus, după modelul Eurovision, două semifinale şi o finală, producători fiind Sfinx Experience şi Televiziunea Română. Repertoriul trupelor a fost de la punk rock, brit pop sau electro rock, până la heavy metal, iar la final, juriul a decis ca la finala mondială din această vară să fim reprezentaţi de trupa Manfellow, o trupă de rock alternative cu influenţe indie şi electro-pop.