Dylan Walsh, de la cuţit la pistol

De: Mioara Tronaru / 10.02.2012, 12:54
Dylan Walsh, de la cuţit la pistol
După ce filmările la ”Prietenie pe muchie de cuţit” s-au închis, Dylan Walsh a renunţat la halatul de medic pentru haina de detectiv. Din 2011, este partenerul lui Poppy Montgomery în serialul poliţist ”Memorie perfectă”.

Despre cum e noul serial, cum e pe platouri şi cum e viaţa în New York, ne dă câteva detalii în exclusivitate.


– Îţi place să te uiţi la seriale poliţiste?

Mi se pare interesant faptul că, deşi avem 472 de seriale cu crime, vrem tot mai mult, iar publicul nu se mai satură. Cred că este structura perfectă pentru un serial. Mi-a plăcut la nebunie „NYPD Blue” şi, pentru mine, continuă să fie cel mai bun serial. Dar „Memorie perfectă” este diferit, aflăm mai multe despre vieţile personale ale personajelor. Avem partea cu memoria perfectă şi asta mi se pare interesant.

– Spune-ne ceva despre personajul tău.

Al Burns este din Syracuse. Îmi imaginez că a fost un poliţist care a înaintat în rang destul de repede şi o perioadă atenţia i-a fost distrasă de relaţia cu Carrie Wells, interpretată de Poppy Montgomery. După aia, când s-au despărţit, cred că ambiţia lui a preluat controlul. Aşa că a vrut mai mult. S-a transferat în Queens şi acum are parte de mai mult decât poate duce.

– Vreo asemănare cu personajul tău, „Al”?

Trebuie să fie ceva, altfel nu aş putea munci. Simt o legătură cu el. Cred că în majoritatea serialelor cu poliţişti, ei sunt deja într-o anumită zonă, sunt blazaţi şi obosiţi, prin urmare şi puţin sarcastici. În schimb, Al cred că iubeşte oraşul. Adoră să fie aici şi simte că aceasta este a doua sa şansă. Este ca o nouă carieră pentru el, chiar dacă e în continuare poliţist. Cred că oraşul îl inspiră.

– Cum este să filmezi în New York?

Este grozav! Te hrăneşti cu energia oraşului. Oraşul face parte din munca ta. Chiar dacă filmezi înăuntru, ca aici, faptul că vii la muncă în fiecare zi tot simţi asta. În fiecare zi, când conduci spre muncă, simţi energia şi o iei cu tine oriunde mergi. Este New York. Rezonează cu mine în atâtea moduri subconştiente că nu am cum să nu iubesc oraşul.

– Crezi că un serial trebuie să aibă amestecul potrivit de ingrediente ca să aibă succes?

Da. Dar nu ştiu care este acesta. Dacă aş fi ştiut, CBS m-ar angaja pe un cu totul alt post. Îmi amintesc că la „Prietenie pe muchie de cuţit”, m-am gândit că e cel mai grozav scenariu. Începi cu un scenariu, dar am citit scenarii grozave care nu au devenit seriale. Sunt atâtea modalităţi în care ceva poate să dea greş. Dar mai sunt şi moduri în care ceva care nu este chiar grozav poate fi îmbunătăţit.

– Ce faci când nu filmezi?

Hmmm, filmez. În ultimul timp, filmez chiar şi atunci când nu filmez. Stau destul de mult pe platou şi am trei copii. Aşa că e slujba, după care copiii. Când nu muncesc, îmi place să citesc. Îmi place şi arhitectura şi acesta este un alt motiv pentru care îmi place că sunt înapoi în New York. Dar cei trei copii ai mei îmi ocupă tot timpul. Ei sunt hobby-ul meu.

Adaptare de Mioara Tronaru

Memorie perfectă se difuzează marţi, program tv AXN.