E imposibil pentru o femeie să arate ca păpușa Barbie

De: Mihaela Enache / 17.04.2013, 11:25
E imposibil pentru o femeie să arate ca păpușa Barbie
Forma corpului păpușii Barbie - mult timp considerată idealul universal pentru silueta unei femei - este imposibilă din punct de vedere anatomic.

Aceasta ar reduce o femeie la mersul în patru labe și ar face-o incapabilă să ridice orice, susține un studiu.

Experimentul șocant realizat de Rehabs.com este destinat celor care suferă de tulburări de alimentație și ar face orice să arate ca Barbie.

Site-ul raportează că Barbie, o jucărie de renume mondial pentru fetițe, ar trebui să aibă o înălțime de 1,75m și cu o greutate de 50 de kg. La o astfel de subponderabilitate însă unei femei îi va fi imposibil să aibă menstruație.

Una din primele ediții ale păpușii, Slumber Party Barbie, venea însoțită de o carte „Cum să pierzi în greutate”, în care scria doar „Nu mânca!” și o scală ce era blocată în permanență la 50 de kg.

O femeie media din SUA are o înălțime de 1,62m și cântărește aproximativ 75kg.

Graficul arată că dimensiunile capului păpușii Barbie este cu 5 centimentri mai mare decât al mediei femeilor din SUA și cu 15 cm mai mare decât propria sa talie.

Cu o talie de numai  40 de cm, în trupul ei există loc doar pentru o jumătate de ficat și câțiva centimetri din intestine.

Păpușa cu capul mare ar purta la picior o mărime mai mică de 35 și ar avea glezne mici, ceea ce înseamnă ca ar trebui să meargă în patru labe, iar brațele ei, de asemenea, ar fi practic inutile, cu încheieturi de numai 8,8cm, a raportat New York Daily News.

Nici gâtul ei lung și slab nu ar fi capabil să îi susțină capul.