E-mailuri care folosesc numele FMI

Apropo.ro / 18.07.2006, 11:56
E-mailuri care folosesc numele FMI
Fondul Monetar International (FMI) a avertizat, la sfârsitul saptamânii, fata de cresterea numarului de e-mailuri si a altor forme de comunicare care se folosesc în mod ilegal de numele institutiei. Recent, a avut loc o crestere a numarului de astfel de mesaje, în Statele Unite, care

Fondul Monetar International (FMI) a avertizat, la sfârsitul saptamânii, fata de cresterea numarului de e-mailuri si a altor forme de comunicare care se folosesc în mod ilegal de numele institutiei.

Recent, a avut loc o crestere a numarului de astfel de mesaje, în Statele Unite, care vizeaza imigrantii si persoanele care locuiesc în orase, a declarat un oficial al FMI, care a precizat ca autoritatile americane au fost informate de acest fenomen.

Escrocheriile pornesc de la folosirea numelui institutiei financiare în scopul convingerii unor persoane sa divulge informatii financiare personale si pâna la crearea unui site fals al FMI, cu date false de contact, pentru a induce în eroare utilizatorii.

„FMI nu trimite mesaje nesolicitate de afaceri. Fondul nu opereaza prin intermediul altor agenti si nu sprijina activitatea niciunei alte banci, institutii financiare sau agentii publice sau private”, se arata în comunicatul Fondului.