E oficial! ZOO Băneasa se mărește și se transformă în Bio Parc

De: Dragos Tanase / 18.03.2014, 12:45
E oficial! ZOO Băneasa se mărește și se transformă în Bio Parc
Consiliul General al Primăriei București acordă un milion de euro Grădinii Zoologice Băneasa pentru demararea proiectului de transformare a actualului spațiu și a 7% din Pădurea Băneasa în Bio Parc.

Astfel, Primăria Capitalei urmărește alinierea Grădinii Zoologice la standardele europene și mărirea suprafeței actuale de 10 ori.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

În momentul de față, Grădina Zoo ocupă un spațiu de 5, 8 hectare din care două hectare sunt revendicate. Anul acesta va avea loc licitația pentru începerea proiectului tehnic, pe care studiul de fezabilitate îl estimează la 4 milioane de euro.

Surse de finanțare pentru construirea propriu-zisă a parcului vor fi căutate ulterior. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, anul trecut, ca nu se vor folosi bani de la bugetul local, ci se va aplica pentru finanțări de la bănci și fonduri europene.

Viitorul Bio Parc Zoo va avea o suprafață de 63 de hectare, adică de 10 ori mai mare decât spațiul actual, și va conține atât zone de expoziție, unități de alimentare publică, cât și un centru de cercetare și conservare a speciilor.

Numărul de animale ar urma să crească până la 7.000 de exemplare din 500 de specii, triplu față de cât are grădina în prezent.