Ea e „Şeherezada modernă”! A divorţat de prinţul cu o avere de 20 de miliarde de lire sterline şi a…

De: Nicoleta Nicolae / 18.04.2016, 13:59

Ea e
Este tânără, frumoasă, o pricepută femeie de afaceri şi un simbol al cauzei femeilor din Orientul Mijlociu.


Ameerah Al-Taweel (33 de ani) l-a cunoscut pe prinţul Alwaleed Bin Talal din Arabia Saudită la doar 18 ani, când a avut şansă să-i ia un interviu pentru ziarul şcolii. Nouă luni mai târziu, cei doi se căsătoreau iar Ameerah devenea prinţesă. Mulţi se aşteptau ca, în calitate de soţie a unuia dintre miliardarii lumii, să se relaxeze şi să se bucure de stilul luxos de viaţă care a venit odată cu titlul.
Nu a fost şi cazul prinţesei Ameerah. Aceasta a început să facă acte de caritate, să lupte pentru drepturile femeilor, inclusiv pentru dreptul de a conduce şi de a păstra copiii după divorţ.
Din păcate, după doar doi ani de căsnicie, prinţesa a divorţat. Ceea ce nu a împiedicat-o pe Ameerah să continue munca începută. Astfel, în ultimii cinci ani, aceasta a vizitat pentru 70 de ţări, susţinând orfelinate în Burkina Faso, acordând ajutoare victimelor inundaţiile din Pakistan şi continuând să promoveze imaginea femeii saudite.

În prezent, prinţesa, care are peste un milioni de fani pe Twitter,  este fondatorul şi preşedintele agentiei TimeAgency ce are ca scop promovarea talentelor, este membru al Consiliului de Administraţie al companiei Silatech, o organizaţie internaţională ce activează în domeniul facilitării găsirii unui loc de muncă în rândul tinerilor, punând accent pe valorificarea competenţelor tinerilor din lumea arabă prin crearea de locuri de muncă şi oportunităţi economice mai mari, precum şi prin găsirea unor abordări noi şi inovatoare ce au ca scop diminuarea şomajului din regiune.