Ea nu a fost angajată pentru că este prea frumoasă

De: Gabriela Voicu / 16.08.2013, 16:30
Ea nu a fost angajată pentru că este prea frumoasă
Nina Siahkali Moradi, o iraniană în vârstă de 27 de ani, nu a fost primită în consiliul local al orașului Qazvin, pentru că... este prea frumoasă. Cum arată femeia?

Nina Siahkali Moradi, o iraniană în vârstă de 27 de ani, nu a fost primită în consiliul local al orașului Qazvin, pentru că… este prea frumoasă, scrie Huffington Post.

Nina a obținut la alegerile din iunie aproximativ 10.000 de voturi, plasându-se pe locul 14 dintre 163 de candidați, însă acest lucru nu a contat când tânăra s-a prezentat pentru a-și ocupa locul în consiliu.

Un membru senior al consiliului a explicat, pentru publicația Times, de ce femeia a fost respinsă de comisia care validează rezultatele: „Nu avem nevoie de un fotomodel de catwalk aici”.

În plus, tânăra a fost acuzată și că nu a respectat codul islamic de conduită și că afișele sale electorale au fost prea provocatoare, cu toate că Nina apare cu vălul pe cap, după cum cer regulile islamice.

Nina Siahkali Moradi

„Voturile ei au fost anulate pentru că ea nu este calificată”, a declarat Seyed Reza Hossaini, reprezentantul orașului Qazvin în Parlament și membru al comisiei care a exclus-o pe Nina, pentru agenția de știri IranWire.

Nina Moradi a absolvit o facultate de arhitectură și a candidat la alegeri sub sloganul „Idei tinere pentru un viitor tânăr”, însă bărbații din consiliu sunt convinși că aceasta a obținut voturi doar pentru că este frumoasă.

Această controversă vine după ce noul președinte al Iranului, Hassan Rowhani, a promis că va respecta și drepturile femeilor în țară și că va încerca să le includă în viața politică.