Eastwood va regiza un film despre Nelson Mandela

Apropo.ro / 26.09.2007, 14:47
Eastwood va regiza un film despre Nelson Mandela
Regizorul american Clint Eastwood va regiza un film despre Nelson Mandela bazat pe o carte care va fi publicată curând, "The Human Factor: Nelson Mandela and the Game That Changed the World", de John Carlin, informează variety.com. Rolul fostului președinte sud-african va

Regizorul american Clint Eastwood va regiza un film despre Nelson Mandela bazat pe o carte care va fi publicată curând, „The Human Factor: Nelson Mandela and the Game That Changed the World”, de John Carlin, informează variety.com.

Rolul fostului președinte sud-african va fi interpretat de actorul american Morgan Freeman, care va fi și unul dintre producătorii filmului.

Scenariul filmului va fi semnat de sud-africanul Anthony Peckham („Nici o vorbă”).

Acțiunea filmului are loc după căderea regimului apartheid, când Africa de Sud a fost gazda Cupei Mondiale de Rugby, în 1995. Mandela era la acea vreme președintele Africii de Sud și a utilizat acest eveniment pentru a pune capăt deceniilor de neîncredere și ură între albi și persoanele de culoare.

Freeman, care urmează să-și lanseze cel mai recent film, „The Bucket List”, în care joacă alături de Jack Nicholson, a discutat despre acest proiect chiar cu Mandela, în timpul unei vizite în Africa de Sud, în 2006.

„Oportunitatea de a-l încarna în acest film este pentru mine o onoare”, a spus Freeman.

Eastwood a fost cooptat în proiect de Freeman, care a mai jucat în alte două filme regizate de veteranul actor, „Necruțătorul” și „O fată de milioane”, ambele recompensate cu Oscar.

Clint Eastwood mai are un proiect regizoral, filmul „The Changeling”, în care va juca Angelina Jolie.Tags: