EasyJet se lupta pentru brand cu Orange

Apropo.ro / 16.08.2004, 16:59
EasyJet se lupta pentru brand cu Orange
Fondatorul companiei EasyJet ar putea fi dat în judecata de operatorul de telefonie mobila Orange, pe fondul eforturilor celor de la EasyJet de a-și lansa propriul serviciu de telefonie mobila cu tarife reduse, informeaza BBC News. Stelios Haji-Ioannou a declarat ca Orange

Fondatorul companiei EasyJet ar putea fi dat în judecata de operatorul de telefonie mobila Orange, pe fondul eforturilor celor de la EasyJet de a-și lansa propriul serviciu de telefonie mobila cu tarife reduse, informeaza BBC News.

Stelios Haji-Ioannou a declarat ca Orange l-a avertizat ca îl va împiedica sa foloseasca culoarea portocalie în construirea identitații noului brand de telefonie mobila, denumit EasyMobile.

Un purtator de cuvânt al Orange a declarat ca noul serviciu al celor de la EasyJet ar putea „sa creeze confuzie” în rândul clienților acestei companii. „Vom face tot ceea ce este necesar pentru a apara interesele clienților noștri”, a declarat acesta.

Însa înca de la apariția companiei EasyJet culoarea portocalie a fost folosita pentru toate marcile acesteia, începând cu divizia cea mai cunoscuta, de linie aeriana, și continuând cu serviciile de închiriere de mașini sau acelea de cafe-Internet.

Haji-Ioannou, fondatorul EasyJet, a declarat ca este pregatit sa mearga la tribunal pentru a își apara interesele. „Sunt destul de încântat sa îi aduc în fața tribunalului”, a declarat el. „Nu cred ca au vreo șansa sa câștige”.

Saptamâna trecuta, EasyJet anunțase ca a ajuns la o înțelegere cu grupul de telecomunicații danez TDC, care s-ar putea solda cu lansarea serviciului de telefonie mobile EasyMobile în luna decembrie a acestui an. Daca va avea succes, serviciul va fi lansat curând în alte 11 țari europene, printre care Germania, Spania, Italia și Franța.

EasyMobile nu va oferi spre vânzare telefoane mobile, ci numai carduri SIM. EasyJet intenționeaza sa foloseasca pentru promovarea serviciului modalitațile cele mai ieftine, pentru a menține tarife scazute.

„Vom vinde doar carduri SIM preplatite, ieftine, iar magazinele noastre se vor afla pe Internet”, a spus fondatorul EasyJet, Haji-Ioannou.

Mihai Musatoiu,
[email protected].

Pentru comentarii si sugestii, scrie in Forumul Software & Hardware.