eBay lanseaza site-ul Web pt. dezvoltatori

Apropo.ro / 23.06.2005, 13:27
eBay lanseaza site-ul Web pt. dezvoltatori
eBay a lansat un nou site Web pentru a ajuta dezvoltatorii sa creeze aplicatii pentru site-ul de licitatii si serviciul de plata online PayPal. Pe site-ul Web denumit eBay Community Codebase, dezvoltatorii vor avea acces la codul sursa al diferitelor unelte eBay si PayPal si la modelele

eBay a lansat un nou site Web pentru a ajuta dezvoltatorii sa creeze aplicatii pentru site-ul de licitatii si serviciul de plata online PayPal.

Pe site-ul Web denumit eBay Community Codebase, dezvoltatorii vor avea acces la codul sursa al diferitelor unelte eBay si PayPal si la modelele de aplicatii, de asemenea, oferind si o cale de colaborarea mai usoara cu alti dezvoltatori implicati in proiecte.

Proiectele initiale de pe site-ul Codebase includ exemple de programe ce permit utilizatorilor sa urmareasca licitatiile eBay pe browserul Firefox si pe video recorderul digital TiVo, precum si scripturi pentru construirea butoanelor „buy now” PayPal pe site-uri Web.

Site-ul Codebase va fi gazduit de CollabNet, care asigura un mediu in care dezvoltatori din diferite zone geografice si orare pot sa lucreze impreuna la proiecte.

Se observa o tendinta tot mai mare in randul companiilor de a se adresa comunitatii de dezvoltatori pentru a creste numarul de aplicatii ce ruleaza pe software-le si site-urile lor. De exemplu, Google a anuntat Google Code, o resursa centrala pentru dezvoltatorii sai.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.