eBay se gândește la comerțul cu muzica

Apropo.ro / 19.07.2004, 11:22
eBay se gândește la comerțul cu muzica
Compania americana de licitații online eBay a inițiat un program de testare a unui magazin de muzica digitala, în încercarea de a intra pe o piața cu mare potențial, care este dominata de magazinul iTunes al firmei Apple. Programul va fi testat de catre un

Compania americana de licitații online eBay a inițiat un program de testare a unui magazin de muzica digitala, în încercarea de a intra pe o piața cu mare potențial, care este dominata de magazinul iTunes al firmei Apple.

Programul va fi testat de catre un numar limitat de utilizatori, selecționați de companie. Aceștia vor putea efectua tranzacții în noua secțiune „Digital Downloads” a site-ului eBay pentru urmatoarele 180 de zile. Conducerea companiei va decide apoi daca este oportun sau nu sa intre pe aceasta piața.

„Nu vrem sa exageram proporțiile acestui program pilot – scopul sau este doar sa vedem daca exista sau nu cerere pe acest segment”, a spus un purtator de cuvânt al eBay. „Multe din inițiativele noastre apar tocmai datorita comunitații online care își exprima dorințele, iar acest program pilot este doar un instrument de comunicare pentru a afla daca este oportun sa inițiem așa ceva”.

Programul de testare, anunțat saptamâna trecuta pe site-ul eBay, reprezinta o schimbare radicala în politica firmei.

Mult timp, eBay avea downloadul de muzica digitala pe o „lista neagra”, alaturi de „produse” precum arme, droguri sau cadavre umane. Nu numai transferul de muzica era interzis, ci și descarcarea de software, filme sau carți electronice, adica genul de fișiere „plimbate” în mod curent prin rețelele peer-to-peer, tip Napster, care au avut mari probleme cu legea.

Schimbarea prevazuta de eBay a aparut în aceeași saptamâna în care cei de la Apple au anunțat ca magazinul iTunes a ajuns la 100 de milioane de melodii vândute.

Pentru comentarii si sugestii, scrie in Forumul Software & Hardware.
Mihai Musatoiu, [email protected]