Echipa feminina de handbal a Romaniei este calificata la turneele preolimpice

De: Pandaru Alin Daniel / 14.12.2011, 09:50
Echipa feminina de handbal a Romaniei este calificata la turneele preolimpice
Nationala feminina a Romaniei s-a calificat la turneele preolimpice gratie medaliei de bronz de la Campionatul European din 2010, "prinzand" astfel primul loc atribuit Europei, din doua posibile.

Chiar daca a fost eliminata de la Campionatul Mondial din Brazilia, echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a reusit sa prinda un loc la turneele preolimpice.

La turneele preolimpice se califica echipele care ocupa locurile 2-7 la Campionatul Mondial din Brazilia. Printre cele opt sfertfinaliste ale competitiei din America de Sud, stabilite in urma meciurilor de duminica si luni, se numara tara gazda si Norvegia, care sunt deja calificate direct la JO de la Londra.

Fiecare continent are un loc alocat pentru aceste turnee (n.r. – de calificare la JO). Japonia reprezinta Asia ca vicecampioana continentala, Argentina reprezinta continentul american ca vicecampioana, iar Romania reprezinta Europa ca medaliata cu bronz la Euro 2010 (n.r. – pentru ca Norvegia este calificata direct, iar Suedia, vicecampioana europeana, a obtinut participarea in urma locului 9 ocupat la CM), iar participanta africana va fi decisa in ianuarie (n.r. – cand este programat Campionatul Africii)”, se arata pe site-ul IHF.

Mai multe detalii despre turneele preolimpice, pe Mediafax.ro