Echipa fimului Not Guilty, despre participarea la Cannes 2017: „Sper ca publicul să-l găsească intersant şi antrenant”

De: Alexandra Necsoiu / 17.05.2017, 11:58
Echipa fimului Not Guilty, despre participarea la Cannes 2017:
Regizoarea Irina Octavia Andronic si producatorul Bogdan Alexe ne-au dat detalii despre fimul Not Guilty, peliculă care va avea proiectia la Cannes 2017.

–  Ce inseamna pentru echipa Not Guilty participarea la Festivalul de Film de la Cannes?

Irina Andronic: Participare la Cannes inseamna ca munca noastra de echipa a dat rezultate, si ca putem continua si alte proiecte avand incredere ca ceea ce facem, facem bine. De asemenea, pentru mine reprezinta o motivatie serioasa de a continua lucrez in aceasta industrie.

Bogdan Alexe: Pentru oricine din industria filmului, participarea la Cannes este o onoare si o oportunitate la care multi viseaza. Faptul ca un film ca Not Guilty a ajuns la o astfel de performanta nu poate decat sa ne bucure si sa ne dea incredere sa continuam pe acest drum.

 Care sunt asteptarile voastre acolo?

Irina Andronic: Ca orice creator, ne dorim o recunoastere din partea celorlalti participanti. Important pentru noi este faptul ca vom fi acolo, ca vom cunoaste multi oameni din lumea cinematografiei, ca vom avea posibilitatea sa vedem o varietate de filme, si speram sa putem participa si la alte editii in viitor.

Bogdan Alexe: Eu sper ca Nor Guilty sa faca o impresie buna, iar publicul sa-l gaseasca intersant si antrenant. Au fost multe ore de munca, dar la final a meritat si sper ca acest lucru sa fie apreciat

  Stiu ca Not Guilty a primit si premiul de excelenta in cadrul festivalului international ProPatria care are loc in fiecare an la Roma. Cum ati primit aceasta recunoastere? V-ati asteptat atunci cand ati realizat acest scurt metraj ca va avea un asa succes?

Irina Andronic: Am lucrat cu multa pasiune la acest proiect, cu putin timp si putine resurse, deci a fost foarte placut sa vedem ca am reusit sa facem aproape imposibilul.

Bogan Alexe: Nu .. filmul a fost gandit ca un produs cinematografic de suflet, pe care ne doream sa-l realizam, dar nu stiam ce impact o sa aiba asupara publiculuiSurpriza a fost una placuta.

  Din distributia filmului fac parte nume mari ale cinematografiei romanesti, si ma refer aici la actorul Marius Bodochi si Dan Tomescu. Cum i-ati convins sa vi se alature?

Irina Andronic: Cred ca au avut incredere in acest proiect si in mine, desi au aflat mai taziu, in timpul filmarilor, ca aveam doar 16 ani. Faptul ca au fost alaturi de mine m-a ajutat sa am mai multa incredere in mine si in acest proiect, lucru pentru care le multumesc tutoror actorilor si echipei. Sigur ca nu a fost usor sa lucrez cu actori consacrati, dar in acelasi timp apreciez curajul lor de a se arunca intr-un proiect cinematografic de debut regizoral.

Bogdan Alexe: A fost o provocare. Lucrand cu greii cinematografiei esti taxat la fiecare greseala, dar cred ca si pentru ei a fost o experienta, zic eu, placuta.

 Irina, esti o regizoare foarte tanara, poate cea mai tanara regizoare de la noi. Cum ai reusit si cine ti-a fost alaturi in realizarea acestui film?

 Irina Andronic: Multi oameni au fost alaturi de mine, incepand cu mama mea si Bogdan, actorii si echipa, si nu in ultimul rand, profesorul meu de studii media, Dave Dowson. Recunosc ca m-au ajutat mult studiile pe care le fac in Anglia, dar si experienta pe care am acumulat-o in proiectele din Tabara de Film, la care am participat chiar de la varsta de 10 ani.

  De ce acest gen de film? De ce nu un film mai apropiat, sa zicem, temelor adolescentilor, varstei tale?

Irina Andronic: Sincer, genul de filme ‘tipice’ pentru adolescenti mi se par prea cliché, si nu am vrut ca mea sa determine ce gen de filme pot sa fac. Asta ar fii insemnat o bariera, si defapt o limitare a posibilitatilor mele creative la propia experinta de viata. Nu am avut nici o constrangere a varstei in abordarea unui subiect de thriller, deoarece mi-a lasat posibilitatea de a creea personaje si situatii neobisnuite.

–   Bogdan, esti un tip cu experienta in domeniul productiei cinematografice si nu numai. Cum te-a convins Irina sa intri in acest proiect? Ai avut vreo retinere la inceput?

Colaborarea mea cu Irina a inceput in 2010, de la debutul ei in calitate de actor, ca mai apoi sa dezvolte o pasiune pentru regie, pasiune pe care sper ca am reusit sa i-o cultiv. 

  Ce planuri aveti in viitorul apropiat?

Irina Andronic: In primul rand, am inceput deja sa lucram la un nou proiect, de data aceasta un lung metraj, cu care speram sa ajungem si mai departe. Nu e vorba numai de festivaluri, dar ce imi doresc cu acest film e sa abordam niste subiecte mai sensibile, si in acelasi timp, sa normalizam anumite situatii de viata si sa stergem stigma in jurul lor. Personal, voi merge pe drumul ales, cel al regiei, si sper sa lucrez la cat mai multe proiecte atat in Romania cat si in afara.

Bogdan Alexe: Continuam ceea ce am inceput. Asa cum spune si Irina, deja lucram la un proiect nou-un lung metraj