Echipele finaliste de la „Bravo, România!” Marele premiu de 20.000 de euro

De: Cătălina Matei / 04.06.2016, 00:00
Echipele finaliste de la „Bravo, România!” Marele premiu de 20.000 de euro
Se anunţă o seară plină de strălucire sâmbătă la finala emisiunii „Bravo, România!”. De la ora 20.00, Antena 1 difuzează ultima întrecere în paşi de dans şi triluri ale celor opt echipe câştigătoare din fiecare ediţie a show-ului. Opt ediţii, opt echipe care au luptat pentru o cauză nobilă şi au câştigat pentru aceasta câte 5.000 de euro, premiul fiecărei ediţii, ore de repetiţii istovitoare, multă muncă şi nopţi pierdute, dar şi dăruire şi talente nebănuite scoase la iveală pe scenă, toate au fost ingredientele unui show unic, în care românii au arătat că unindu-şi forţele se pot distra, pot face spectacol şi totodată pot ajuta.

În finală opt echipe se vor întrece în musicaluri de-a dreptul cuceritoare: vor spune poveşti pe ritmuri de muzică, vor îmbrăca haine speciale, vor evolua în decoruri care îi vor purta pe telespectatori în cele mai neaşteptate locuri şi timpuri. Cine va câştiga aprecierea juriului, ce momente savuroase vor avea loc în platou, dar şi cine va pleca acasă cu marele premiu de 20.000 de euro, telespectatorii Antena 1 vor afla sâmbătă de la 20.30.

Echipe finaliste „Bravo, România!”

Check This Out – Echipa angajaţilor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a intrat în luptă pentru a sprijini Clubul de Aeromodelism şi Rachetomodelism din cadrul Muzeului Aviaţiei Henri Coandă. Au cântat şi, spre suprinderea juraţilor, în prima ediţie câţiva dintre ei au demonstrat că au şi talent muzical. Deşi în viaţa de zi cu zi sunt fie inspectori de zbor, fie funcţionari la relaţii externe, fie IT-işti sau specialişti în resurse umane, aceştia au arătat că pot străluci pe scenă. Motivul pentru care au venit în emisiunea de la Antena 1 este susţinerea clubului de la Pucioasa: pentru mulţi aviaţia e mai mult decât o pasiune, e singura avuţie pe care o au, iar clubul a dat de-a lungul anilor generaţii de campioni la pilotaj. Din păcate, nu există fonduri pentru pregătirea şi susţinerea lor la competiţii, dar există mult talent şi implicare.

RATB-iştii inimoşi – Angajaţii RATB şi-au unit forţele, au compus un imn special pentru emisiunea de la Antena 1, au dat totul pe scenă şi au învins în ediţia în care au participat, calificându-se pentru finală. Ei au sărit în ajutorul Adrianei, fiica unuia dintre vatmani, o fetiţă care suferă de o boală cumplită. La doar două luni de la naştere, părinţii Adrianei au aflat că fiica lor suferă de tetralogie fallot (Tetralogia Fallot este cel mai frecvent întâlnit defect cardiac congenital cianogen şi constă de fapt în asocierea a patru anomalii anatomice). Afecţiunea este încadrată în bolile cu potenţial cianogen, cele care induc bebeluşului încă de la naştere aspectul albăstrui, din cauza faptului că în urma acestui defect fluxul de sânge oxigenat din circulaţia sistemică devine necorespunzător nevoilor. Problemele Adrianei s-au ţinut lanţ, iar părinţii sunt depăşiţi de această situaţie. Fetiţa are nevoie cât de curând de o nouă operaţie, ce costă peste 250.000 de milioane, bani pe care părinţii nu au de unde să îi dea. 

Prestopizzarii – Ştiu să facă pizza, dar şi show. Echipa lor a reuşit să spună o poveste savuroasă pe scena „Bravo, România!” şi aşa a intrat în finală. Luptă pentru a-şi ajuta o colegă: familia Smărăndescu, soţii Dana şi Theodor, au avut probleme atunci când şi-au dorit să devină părinţi, Dana a pierdut două sarcini înainte să o aibă pe prima lor fiică, Claudia. Din păcate, fetiţa s-a născut cu strabism convergent şi a trebuit să fie operată de două ori. De asemenea, ea s-a născut şi cu o displazie la nivelul şoldului şi a trebuit să poarte o proteză până la vârsta de 12 luni. În anul 2002 s-a născut cea de-a doua fetiţă a familiei, Andreea Lorena. Problemele lor însă nu s-au oprit. Acum 11 ani Theodor a facut un accident vascular în urma unei malformaţii artero-venoase. A fost operat de malformaţie artero-venoasă cu o aparatură care nu exista în ţară până atunci. Apoi a fost depistat cu boala Lyme. În prezent, atât Theodor, cât şi familia se luptă în primul rând cu gândul că boala avansează, iar posibilităţile lor sunt sub nivelul financiar necesar pentru a-i garanta tratamentul lunar.

Bărboşii – Au un look care cu greu poate fi trecut cu vederea, dar şi multă energie pe scenă. Unde apar ei, se face show. Bărboşii şi-au unit forţele la Antena 1 pentru a susţine o poveste parcă desprinsă din filme: aceea a Gabrielei, o femeie de 39 de ani care a înlocuit dependenţa de alcool cu sportul, atletismul salvându-i viaţa şi ajutând-o să devină multiplă campioană naţională şi balcanică a României. Destinul ei s-a schimbat radical în momentul în care în viaţa ei a apărut Mihai, cel care avea să-i devină antrenor. Cu un „hai să alergăm” a început drumul ei pe calea sportivă. Mihai fost şi el sportiv de performanţă la atletism, dar a renunţat în urma unui atac cerebral. Nu s-a dat bătut şi a devenit antrenor. În prezent el are o echipă pe care o antrenează o dată pe săptămână în Bucureşti pentru diferite sporturi. Antrenată de Mihai, Gabriela a câştigat medalii peste medalii şi a bătut recordul la Balcaniadă la secţiunea veteran la 2.000 de metri obstacole.

Move On – sunt campioni la gimnastică şi fitness, antrenează mii de oameni, au câştigate medalii peste medalii şi sunt obişnuiţi cu competiţia. Au venit la „Bravo, România!” pentru că vor să ajute nişte copii talentaţi, mici campioni, cea mai frumoasă împlinire a comunei Berzunţi, un loc în care neajunsurile par să fi oprit timpul în loc. Copiii sunt antrenaţi de un suflet devotat sportului, antrenorul Sorin Iordache, care nu de puţine ori i-a susţinut pe aceşti copii din modestele fonduri proprii. Sorin este antrenor de lupte libere la clubul CSM Onseşti. Ideea lui a pornit de la copiii pe care îi vedea că abandonează şcoala. Astfel s-a gândit că dacă va înfiinţa această sală de sport, copiii vor veni aici din plăcere. Toţi copiii antrenaţi în această sală de sport au luat medalii la campioantele naţionale, în ciuda neajunsurilor materiale şi a condiţiilor grele în care se antrenează.

Per Amore – Sunt un grup de voluntari, printre care şi două măicuţe, de la Asociaţia Don Orione care au intrat în show pentru Rareş, un puşti de-a dreptul cuceritor, a cărui poveste e o lecţie de viaţă pentru toţi. Rareş s-a născut cu o malformaţie congenitală gravă. Medicii au spus că nu va trăi, dar băiatul a demonstrat că este un învingător. Chiar dacă a făcut peste 13 operaţii, cel mic tot nu poate să meargă, aşa că se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Rareş are nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală pe care părinţii nu şi-o pot permite. Rareş s-a născut cu cea mai gravă formă de „spina bifida”, iar în urma acestui diagnostic medicii nu îi dădeau nicio şansă de supravieţuire. De la acest defect al dezvoltării tubului neural au apărut şi alte probleme, astfel că la numai trei săptămâni Rareş a fost operat de urgenţă de hidrocefalie. Acum doi ani, mama lui a realizat o campanie de strângere de fonduri şi a reusit sa îi pună lui Rareş proteze, astfel încât acum poate să stea în picioare aproximativ 40-45 minute pe zi.

Ladies First – Femeile de afaceri de la BWFR – Business women forum Romania sunt pline de încredere şi au o energie fantastică. Deşi au un program foarte aglomerat, au urmat cu sfinţenie un program strict de repetiţii, s-au pregătit la muzică şi dans şi au dat tot ce au putut pentru ca visul lor să meargă mai departe: ajutorul pe care vor să-l aducă celor 30 de copii ai Asociaţiei Copiilor cu sindrom Down din Capitală, asociaţie care îşi doreşte să ofere acestora o gamă largă de activităţi – de la ludoterapie, la ergoterapie sau logopedie – pentru integrarea în societate a acestor copii.

Ro Army – echipa Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu” a sărit în ajutorul Asociaţiei Veteranilor Militari şi Veteranilor cu dizabilităţi din Bucureşti Aceasta îşi propune să construiască primul centru de refacere, recuperare şi reabilitare pentru militarii veterani si veteranii cu dizabilitati. Militarii care poartă urmele războaielor din Irak şi Afganistan strâng bani pentru un centru de refacere şi tratament. Întorşi din misiunile în care ţara i-a trimis, după luni de spitalizare şi nenumărate operaţii, au nevoie de îngrijiri pentru tot restul vieţii. Sunt aproape 200 de militari români răniţi în războaiele din Balcani, Irak şi Afganistan. Vor să poată fi trataţi acasă, să facă recuperare aici şi să nu mai fie nevoiţi să meargă peste hotare la tratamente.