Eclipse Concept – telefonul dependent de lumina

Apropo.ro / 10.06.2008, 12:02
Eclipse Concept - telefonul dependent de lumina
Ce este deosebit la Eclipse este modul in care bateria isi reface fortele - prin incarcare solara. Energia este captata de spatele telefonului, realizat din materiale speciale.

Telefoanele concept au fost mereu remarcabile datorita aspectului, dar mai ales facilitatilor oferite. Imaginatia nu intampina obstacole fizice si nici nu cere costuri pentru dezvoltarea proiectului fictiv. Uneori insa, imaginatia este sustinuta de argumente serioase care arata ca proiectul imaginar poate fi transformat in prototip si, mai departe, in produs de serie. Aici s-ar incadra conceptul Eclipse Intuit Phone al designerului Eddie Goh.

Ca design, Eclipse Concept poate fi comparat cu recent lansatul HTC Touch Pro sau chiar Sony Ericsson Xperia X1: telefon cu touchscreen si tastatura QWERTY dezvaluita prin culisare. Ce il face deosebit este insa modul in care bateria isi reface fortele – prin incarcare solara. Energia este captata de spatele telefonului, realizat din materiale speciale. Eddie Goh nu a oferit prea multe detalii in acest sens, dar se pare ca tehnologia este viabila si a fost expusa si de catre Apple.

Citeste mai mult despre telefonul cu incarcare solara in Go4it