Economia jocului „Eve Online”, atacată de o alianță masivă de jucători (Video)

Apropo.ro / 30.04.2012, 11:30
Economia jocului
Cel mai mare hub economic al jocului online Eve Online este atacat de către o alianță masivă de jucători, cunoscută drept "Goonswarm".

Pentru cei care nu cunosc jocul, Eve Online ste un simulator spațial de tip MMO (Massive Multiplayer Online) dezvoltat de CCP Games și lansat în 2003.

Universul creat în acest joc este un paradis pentru „răufăcători” în spațiile „null-sec” (fără securitate) unde au loc înșelăciuni, crime, spionaj industrial, manipulări economice, furturi, tâlhării și multe altele.

Marea majoritate a jucătorilor ce respectă regulile și legile universului Eve Online stau în afara acestor zone, ei desfășurându-și activitatea în sectoare „high-sec” (cu siguranță maximă) unde sunt protejați de raid-urile celor din null-sec.

Ca urmare a unei interdicții de 30 de zile primite ca rezultat al batjocurii făcute pe un jucător cu tendințe suicidale, liderul alianței Goonswarm, Alexander „The Mittani” Gianturoc a declanșat „Burn Jita„: un atac asupra spațiului hi-sec cu intenția de a doborî sistemul economic bine clădit de muncă jucătorilor „exemplari” prin blocaje.

Publicația Eurogamer a raportat că Mittani și cei 1.5000 de jucători ai alianței sale au planificat Jitta de mai multe luni de zile și au construit o armată de peste 15.000 de nave kamikaze care vor bloca unitățile de securitate AI.

La ora actuală aceștia au distrus mii de nave și continuă să atace în spațiul hi-sec și rapoarte privind problemele economice ale pieții interne ale jocului au apărut deja pe internet.

În timp ce alți dezvoltatori de jocuri MMO ar preveni un astfel de scenariu să aibă loc, CCP primește cu brațele deschise acest efort al alianței Goonswarm.

Un reprezentant oficial al Eve Online, Jon Lander, a declart că „Goonswarm va face exact ceea ce poți face în acest joc și jucătorii vor fi nevoiți să accepte acest lucru”, spunând că atacul Burn Jita este absolut genial.

Designer-ul șef al Eve Online, Kistoffer Touborg, a declarat și el pentru Eurogamer că „vrem ca oamenii să poată facă acest lucru. Dacă Goonswarm vor să o facă, vrem să o facă și vrem să se distreze în timp ce o fac„, adăugând că cel mai rău lucru pe care l-ar putea face ar fi să îi oprească, asta însemnând că ar fi impotriva credințelor creatorilor.