Economie prin automatizare

Apropo.ro / 20.06.2006, 14:06
Economie prin automatizare
Citroen urmeaza sa prezinte o serie de noutati anul acesta, pentru C4 si C5. Astfel, modelul compact urmeaza sa primeasca o transmisie automata cu sase trepte, care, conform promisiunilor, va consuma mai putin decat in cazul in care masina este dotata cu transmisie manuala. Noua cutie va

Citroen urmeaza sa prezinte o serie de noutati anul acesta, pentru C4 si C5. Astfel, modelul compact urmeaza sa primeasca o transmisie automata cu sase trepte, care, conform promisiunilor, va consuma mai putin decat in cazul in care masina este dotata cu transmisie manuala. Noua cutie va lucra in tandem cu propulsorul diesel de 1,6 litri si 110 CP (care este dotat si cu filtru de particule), avand un program complet automat sau unul manual, caz in care treptele pot fi schimbate cu padelele de pe volan sau cu maciulia dintre scaune. Consumul combinat, anuntat, este de 4,5 l/100 km, o valoare foarte buna. Aceasta transmisie completeaza gama de solutii similare oferite de producatorul francez, care se regasesc si pe modele cum ar fi C1, C2, C3 si C3 Pluriel. Masinile astfel dotate au succes pe piata, din 2002 fiind vandute in total 130.000 de unitati.

Pentru C5 va fi oferit un nou propulsor diesel, biturbo, care dezvolta 173 CP si vine, in dotarea standard, cu filtru de particule, respectiv tot cu o transmisie automata cu sase trepte.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: