Economiseste benzina

Apropo.ro / 14.12.2001, 13:52
Economiseste benzina
Ti se pare ca benzina este scumpa? Vrei sa afli cum poti merge mai mult cu aceeasi bani? Noi iti spunem cum. 1. Mentine intotdeauna motorul bine reglat. Specialistii spun ca un motor dereglat poate face sa creasca consumul de benzina cu 50%. 2. Evita plecarile in tromba, "jackrabbit" cum


Ti se pare ca benzina este scumpa? Vrei sa afli cum poti merge mai mult cu aceeasi bani? Noi iti spunem cum.

1. Mentine intotdeauna motorul bine reglat. Specialistii spun ca un motor dereglat poate face sa creasca consumul de benzina cu 50%.

2. Evita plecarile in tromba, „jackrabbit” cum spun americanii. Ele sunt daunatoare pentru cauciucuri si consuma multa benzina.

3. Nu lasa motorul sa mearga cand astepti pe cineva sau cand te-ai oprit ca sa iti cumperi un pachet de tigari, de exemplu. Daca tii motorul pornit un minut, consumi mai multa benzina decat daca il opresti si dupa aceea pornesti.

4. Cumpara un aditiv care sa tina motorul cald. Un motor cald inseamna o pornire mai rapida, cu putine emisii si nu mai esti nevoit sa tii motorul pornit cand stationezi.

5. Verifica presiunea pneurilor cu regularitate. Daca acestea sunt dezumflate duc la cresterea consumului de ulei cu 5 %.

Mirel MIrcea

Tags: