Ecouri în presa spaniolă și cea italiană, după finala EURO 2012

De: Dragos Tanase / 02.07.2012, 10:00
Ecouri în presa spaniolă și cea italiană, după finala EURO 2012
Evident, presa spaniolă este euforică după finala Euro-2012, câștigată de naționala Spaniei în fața Italiei, scor 4-0, mulțumindu-le elevilor lui Vicente Del Bosque și subliniind succesul istoric al acestora, în timp ce mass-media italiană este resemnată și scrie despre "lacrimile amare" ale eșecului.

„¡Gracias, gracias, gracias!”, a scris cotidianul Marca, adăugând: „La Roja învinge Italia și face istorie, completând tripla istorică Euro-CM-Euro, cu golurile lui Silva, Jordi Alba, Torres și Mata. Echipa lui Vicente Del Bosque a fost infinit superioară rivalei sale”.

„¡Tricampioni!”, a titrat și As, care precizează că Spania a devenit prima națională din istorie care obține trei mari trofee consecutiv și „și-a ridicat stilul la nivelul de legendă”.

„Spania, campioana Europei!”, a notat Sport. „Naționala spaniolă câștigă cu o superioritate clară în fața unei neputincioase Italii și intră în istoria fotbalului”, adaugă jurnalul sportiv.

Spania, vechea și noua campioană Europei

Spania, vechea și noua campioană Europei

„Campioni, campioni, campioni!”, a titrat și Mundo Deportivo, în timp ce El Mundo a scris:Campioni de legendă! Spania care a schimbat fotbalul”.

„Spania este o legendă a fotbalului mondial”, a notat cotidianul ABC, iar La Vanguardia a titrat: „Spania reușește imposibilul”.

Naționala Spaniei a câștigat ieri, pentru a doua oară consecutiv, Campionatul European de fotbal, după ce a învins Italia, cu scorul de 4-0 (2-0).

Vezi ce a scris presa italiană despre același meci, pe Mediafax.ro