Ecran capacitiv cu recunoaștere a mai multor utilizatori (Video)

Apropo.ro / 10.10.2012, 13:00
Disney Research lucrează la dezvoltarea unui ecran capacitiv care să poată detecta mai mulți utilizatori, cu ajutorul amprentelor acestora.

Crearea unui display multi-touch multi-user este un proiect destul de dificil, deoarece întregul ecran trebuie transformat într-un mare cititor de amprente.

Tehnologia folosită astăzi poate identifica multiple atingeri concomitente ale ecranului, dar nu poate determina numărul de utilizatori.

Chris Harrison, Ivan Poupyrev și Munehiko Sato de la Disney Research lucrează la un astfel de ecran care în loc să memoreze „șanțurile” amprentelor noastre, caută să identifice diferențele de impedanță ale mai multor utilizatori, când intră în contact cu același ecran.

Diferențele fizice, diferențele hainelor pe care le purtăm și chiar și încălțămintea oferă semnături electrice unice ale oamenilor, chiar și în cazul în care folosesc mai multe degete pe ecran simultan.

Cercetătorii cred că această tehnologie va fi extrem de utilă în spațiile de lucru colaborative și să nu uităm că vorbim de Disney, o companie care încurajează gaming-ul pe același ecran, dorind să elimine limitele fizice pe care le cunoaștem azi.