Ecranele tactile flexibile sunt următorul pas în evoluția tehnologică

Apropo.ro / 06.04.2012, 14:30
Poate tableta voastră să facă asta? Încă nu însă în câțiva ani ne vom putea bucura de o tehnologie nouă, mulată după cererea consumatorilor, cea a ecranelor tactile flexibile.

Atmel, o companie producătoare de componente hardware pentru Samsung, Acer și LG, a introdus săptămâna aceasta XSense, un touchscreen flexibil despre care compania crede că ar putea revoluționa piața de electronice și electrocasnice.

Clipul de mai sus, destinat designer-ilor industriali, arată ca ecranul flexibil poate fi folosit și la dispozitive precum expresoare de cafea, ceasuri, aspiratoare ș.a.m.d.

Conform comunicatului de presă al celor de la Atmel, XSense este produsul unei tehnologii de prelucrare noi a metalului iar gradul ridicat de flexibilitate este datorat folosirii tereftalatului polietilen în procesul de construire al produsului.

Atmel nu este singura companie care crede că ecranele tactile flexibile reprezintă următorul pas în evoluția tehnologică. LG a anunțat săptămâna trecută că a început construirea în masă a unui display electronic flexibil, care se va lansa în Europa luna următoare și Nokia a prezentat un dispozitiv mobil flexibil, care îți permite să îl îndoi pentru a efectua acțiuni precum scrolling sau zoom.

De asemenea și Samsung a declart analiștilor că vor introduce ecrane flexibile în smartphone-urile lor cândva anul acesta.