Ecranul care se proiectează pe aer umidificat

De: Gabriela Voicu / 20.12.2013, 14:30
Ecranul care se proiectează pe aer umidificat
Max Kamanin, un tânăr programator din Rusia, a creat ecranul care se poate proiecta pe aerul umidificat.

Max Kamanin, un tânăr programator din Rusia, a creat ecranul care se poate proiecta pe aerul umidificat. CEO și fondator al companiei Displair, Max spune despre proiectul său că este revoluționar.

Ecranul Displair acționează în funcție de mișcarea mâinii în aer și singurul lucru de care ai nevoie pentru a-l face să funcționeze este apa.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Displair are multe funcții care îl fac să fie unic. De exemplu, este mereu curat. Orice alt touchscreen din lume reține amprentele și murdăria după ce este folosit”, a precizat Max Kamanin.

Un cercetător de la Displair, Max Sokolov, a explicat cum funcționează acest touchscreen revoluționar: apa dintr-un recipient este transformată într-un fel de ceață, iar acest ecran din ceață ajunge să aibă caracteristicile unui touchscreen obișnuit.

Cei doi au primit câteva sfaturi practice și de la creatorul tortei olimpice care va fi purtata la Soci, în Rusia, la Jocurile Olimpice din 2014. Dezvoltatorii admit însă că tehnologia nu este încă pusă la punct și că trebuie îmbunătățită, dar susțin că în următorii ani toate ecranele vor arăta în acest fel.