Ecuador: Locuitori evacuați din cauza erupției vulcanului Tungurahua

De: Marian Andrei / 03.02.2014, 10:07
Ecuador: Locuitori evacuați din cauza erupției vulcanului Tungurahua
Mai multe sute de locuitori au fost evacuați din satele învecunate vulcanului Tungurahua, situat în centrul Ecuadorului, după ce autoritățile au declarat alertă portocalie.

Alerta, penultimul nivel înaintea cele roșii, a fost decretată de Serviciul național de gestionare a riscurilor (SNGR), după noile erupții ale vulcanului de 5.029 de metri altitudine din Anzii Cordilieri, situat la 135 de kilometri sud de Quito.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Serviciile de urgență au anunțat pe rețelele de socializare că au evacuat cu ajutorul poliției „toți locuitorii” din localitățile învecinate Chacauco și Bilbao.

SNGR a precizat că activitatea vulcanului era „crescută” sâmbătă seara, înregistrându-se importante emisii de cenușă și erupții incandescente care au provocat închiderea mai multor drumuri.

Vulcanul Tungurahua (care înseamnă „gâtul de foc” în limba indigenă quechua) este în erupție din 1999, perioadele de acalmie alternând cu cele de activitate. În 2006, șase persoane au murit în timpul unei erupții puternice, iar în 2010, o alertă roșie a determinat o evacuare masivă a locuitorilor și turiștilor.