Ed Sheeran şi Sam Smith au câştigat cele mai importante premii la Gala Brit Awards 2015

Apropo.ro / 26.02.2015, 12:32
Ed Sheeran şi Sam Smith au câştigat cele mai importante premii la Gala Brit Awards 2015
Artiştii Ed Sheeran şi Sam Smith au câştigat cele mai importante premii la gala de decernare a principalelor distincţii ale industriei muzicale britanice, Brit Awards, care a avut loc miercuri seară, la Londra, ambii artişti câştigând câte două trofee.
Madonna, care a cântat pentru prima dată în cadrul acestei gale în ultimii douăzeci de ani, a fost considerată de multe voci vedeta serii, în ciuda faptului că a căzut pe scenă în timp ce interpreta noul său single „Living for Love”.
Compozitorul şi interpretul englez Ed Sheeran a fost marele câştigător al serii, obţinând două dintre cele patru premii pentru care fusese nominalizat.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Sheeran, în vârstă de 24 de ani, a fost numit cel mai bun artist britanic şi a obţinut şi premiul pentru cel mai bun album, acordat pentru cel de-al doilea material de studio al său, intitulat simplu „X”.
 
Cântăreţul englez a părut sincer surprins când a urcat pe scenă pentru a-şi primi trofeul, o statuetă de culoarea roz pal, realizată de artista britanică Tracey Emin.
 
„Nu mă aşteptam să câştig… A fost un an foarte bun pentru muzica britanică”, a spus Ed Sheeran.
 
Cântăreţul de muzică soul Sam Smith, care a fost nominalizat la cinci categorii şi a concurat cu Sheeran pentru trofeul pentru cel mai bun album, a câştigat premiile categoriilor „succes global” şi „debut”.
 
Sam Smith, în vârstă de 22 de ani, care a spus că albumul care l-a făcut faimos a fost inspirat de problemele în dragoste pe care le-a avut, i-a oferit un sfat lui James Bay, câştigătorul de anul acesta al premiului criticilor (Critics’ Choice).
 
„Vezi cum faci să fii părăsit. Imediat”, a glumit Smith.
 
Printre ceilalţi câştigători se numără Paloma Faith, care a primit premiul pentru cea mai bună artistă britanică, şi duetul rock Royal Blood, care a câştigat în faţa popularei formaţii One Direction titlul de cea mai bună trupă britanică.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Taylor Swift a câştigat premiul pentru cea mai bună artistă internaţională, vedeta americană cântând în deschiderea galei. Titlul de cel mai bun artist internaţional i-a revenit lui Pharrell Williams.
 
 
Mai multe detalii pe Mediafax!