Edi Stancu – Poftiţi pe ringul de la Dansez pentru tine!

De: Cătălina Matei / 25.05.2009, 00:00
Edi Stancu - Poftiţi pe ringul de la Dansez pentru tine!
Pînă să ajungă pe ringul de la ”Dansez pentru tine”, cei care vor să împlinească visele celor dragi prin dans sînt aşteptaţi de Edi Stancu la preselecţii. Coordonatorul baletului de la ”Dansez pentru tine” a deschis caravana săptămîna trecută, la Timişoara, unde peste 200 de oameni au venit să-şi demonstreze talentul. Şi, cum aventura abia a început, Edi este nerăbdător să invite lumea la dans şi în celelalte oraşe în care va poposi caravana.

În prima zi de preselecţii, la Timişoara, s-au înscris în jur de 200 de oameni. Pe lîngă ei, zeci de trupe de street dance şi ansambluri de dansuri po­pu­lare au ţinut să le arate juraţilor Mihai Petre şi Edi Stancu cît de mult s-au schimbat de la ultima vizită a ca­ra­vanei ”Dansez pentru tine”. ”Tru­pele de dans pe care le-am văzut şi acum trei ani au evoluat foarte mult: li s-a îmbunătăţit stilul, au abor­dat alte scheme şi se văd influenţele noastre, ale baletului ”.

Pe lîngă oameni talentaţi, Edi a des­coperit şi multe poveşti de viaţă: ”Au fost şi multe cazuri grave, oameni care, deşi nu prea au abilităţi de dan­satori, văd în noi şansa lor de a-şi în­deplini visul. M-a impresionat cazul unui tînăr dansator sportiv care vrea să lupte pentru prietena lui. Aceasta a fost călcată de tren şi are nevoie de proteze. Iar el e un tip pozitiv, op­timist şi care dansează şi foarte bine”.

Dansatorul Ronaldinho

Printre cei care s-au prezentat săptămîna trecută la preselecţiile pentru ”Dansez pentru tine”, se numără şi Ronaldinho, unul dintre ”clienţii vechi” ai caravanei. ”Putem spune că avem care se pre­zintă la fiecare preselecţie. Ro­naldinho este unul dintre ei, aşa îi zicem noi pentru că seamănă foarte bine cu celebrul fotbalist. El vrea să lupte pentru bunica lui care a rămas sin­gură şi nu se poate întreţine. Apoi, mai este un alt tînăr extrem de amuzant, Pupăză. De altfel, s-a şi prezentat cu un dans haios, montat chiar de el, care i-a amuzat pe toţi cei prezenţi”.

Toată lumea dansează…
peste tot!

Pe bac pe Dunăre, în pieţe, în metrou şi în tramvai, în grădinile publice… ori­unde! Căci pentru Edi nu contează locaţia, mai ales atunci cînd îi sfîrîie picioarele şi are chef de dans. Ce con­diţii trebuie să îndeplinească un can­didat? ”În primul rînd, mă inte­resează să aibă ureche muzicală şi ritm. Apoi, să fie capabil să memoreze toţi paşii, pentru că în dans ne folosim de un alt fel de tip de me­morie decît cea pe care o exersăm noi la şcoală. Şi, bineînţeles, să aibă carismă. Cu fiecare candidat în parte pot petrece de la cîteva minute pînă la un sfert de oră, şi asta pentru că mă încăpăţînez ca respectivul să înveţe tot ce îi arăt eu. Asta spre disperarea pro­du­cătoarei emisiunii, Mona Segall, care ne face semne: ”.

Şi povestea lui Edi se asea­mă­nă cu cea a multor tineri care vi­sează acum să ajungă la ”Dansez pentru tine”. ”Am început să dansez din timpul liceului, aveam vreo 15-16 ani. Şi m-am dus la Palatul Copiilor, îm­­preună cu alţi băieţi de la bloc, pentru că auzisem noi că cei de acolo pleacă în turnee prin stră­inătate. Ne-am pre­zentat la doamna An­gela Mel­cescu, de la ansamblul , cu nişte scheme pe care le învăţasem din video­clipurile cu Va­nilla Ice şi MC Hammer. Am trecut de probă şi, după o lună, am plecat în Un­garia. A fost un vis împlinit pentru că eram plecat din cartier, de pe stra­dă, şi ajun­sesem într-o altă lume plină de dan­satori şi balerine. Din acel mo­ment, am rămas legat de dans”, măr­tu­riseşte Edi.

Preselecţiile continuă

După ce a ajuns în Timişoara, Cluj, Oradea şi Baia Mare, caravana ”Dansez pentru tine” îşi continuă traseul astfel: 26 mai – Suceava, Hotel Continental, 27 mai – Piatra Neamţ, Hotel Central, 29 mai – Tulcea, Hotel Delta. Bucureştiul va fi ultimul oraş al traseului.