Ediția româneasca a revistei Glamour va fi lansata pe 16 octombrie

Apropo.ro / 06.10.2006, 10:51
Ediția româneasca a revistei Glamour va fi lansata pe 16 octombrie
Liberis Publications România, divizia autohtona a companiei grecești cu același nume, deținuta de omul de afaceri grec Antonio Liberis, va aduce în România revista pentru femei Glamour, al carei prim numar va aparea pe piața pe 16 octombrie. Daniela Cristescu,

Liberis Publications România, divizia autohtona a companiei grecești cu același nume, deținuta de omul de afaceri grec Antonio Liberis, va aduce în România revista pentru femei Glamour, al carei prim numar va aparea pe piața pe 16 octombrie.

Daniela Cristescu, directorul general al Liberis Publications România, a declarat pentru MEDIAFAX ca Glamour reprezinta primul titlu pe care Liberis Publications îl lanseaza în România.

Glamour, revista editata de Conde Nast și citita în Statele Unite de peste 12 milioane de persoane, la care se adauga alte câteva milioane de cititoare pentru edițiile europene, se va poziționa în România în segmentul publicațiilor pocket (hand-bag) pentru femei. Revista se adreseaza în special femeilor cu vârste între 25 și 35 de ani, cu statut social mediu și ridicat, poziționându-se astfel între Cosmopolitan și Elle, a precizat Daniela Cristescu.

„Vom avea cele mai consistente secțiuni de beauty și moda de pe piața. Acestea vor cuprinde rubrici de shopping, editoriale de moda, sfaturi”, a explicat directorul general.

La aceste rubrici se vor adauga cele de sanatate, vedete, relații, interviuri și povești din viața reala. Cristescu spune ca interviurile vor fi de obicei exclusivitați din edițiile internaționale ale Glamour. De altfel, interviurile și anumite editoriale sunt singurele materiale care provin din celelalte ediții ale revistei. Redactorul șef al revistei este Mara Stroe, care a mai colaborat cu Unica și L’Oreal.

Glamour va aparea în 172 de pagini glossy și va fi distribuita la nivel național în 70.000 de exemplare. Prețul unei copii va fi de 4,9 lei.

Daniela Cristescu spune ca revista își propune sa reprezinte „un reviriment” pe o piața a publicațiilor de calitate pentru femei, unde în ultimii ani niciun brand internațional nu a mai intrat. „Nu pot spune ca piața publicitații e pregatita, dar e pe un trend ascendent. Companiile de afara așteapta sa vada cum evolueaza piața publicitații pentru a lansa în România reviste de succes”, spune ea.

Pentru acest an, Liberis Publications România se va concentra pe lansarea Glamour pe piața locala, însa pentru 2007 intenționeaza sa lanseze alte doua reviste pentru femei și chiar una pentru barbați. Printre acestea s-ar putea numara titlurile pe care compania le editeaza în Grecia: Vogue, Lucky, Hello! sau revista pentru barbați Status.

Potrivit site-ului companiei din Grecia, Liberis Publications România a fost fondata în luna ianuarie a acestui an, fiiind deținuta în proporție de 75% de Liberis Publications S.A. din Grecia.

Liberis Publications S.A a fost creata de Antonio Liberis, om de afaceri grec ce a mai desfașurat afaceri în România în urma cu câțiva ani. Antonio Liberis a avut acțiuni la Romanian Publishing Group (RPG) și Libedi Printing, alaturi de Edipresse și Axel Springer. Omul de afaceri grec și-a vândut ulterior acțiunile lui Edipresse care a creat apoi un joint venture cu Axel pentru apariția Edipresse AS România.

Mediafax