Eduard Dârvariu – Noul prezentator ProMotor

Apropo.ro / 14.01.2008, 00:00
Eduard Dârvariu - Noul prezentator ProMotor
Producătorul emisiunii “ProMotor” şi, totodată, redactorul-şef al revistei cu acelaşi nume trece, din 19 ianuarie şi pînă în luna mai, în faţa camerelor de filmat în calitate de prezentator. Celor care regretă o prezenţă feminină, Eduard, zis şi Gullit, le promite la fel de multe femei frumoase, atît pe ecran cît şi în pictorialele publicaţiei pe care o conduce. “Eu nu o să-mi pun nici implanturi cu silicon, nici nu o să mă epilez pe picioare. Voi încerca, totuşi, să mă bărbieresc mai des”.

– Ce contribuţie ai avut la “naşterea” emisiunii?
“ProMotor” a apărut în noiembrie 1997 şi nu am avut nici o contribuţie. La început, am fost doar un telespectator fidel. De ProMotor m-am ocupat mai întîi în 1998, pentru cîteva luni, cînd prezentatoare era Eugenia Şerban. Apoi, în 2003, am revenit la emisiune în calitate de producător. Cred că sînt unul dintre puţinii oameni din PRO care au făcut emisiuni pentru toate canalele – PRO TV, Acasă, PRO CINEMA, Sport.ro. Acum plănuim o emisiune auto, dar cu un alt format, pentru MTV.

– Cine a mai prezentat ProMotor pînă acum?
Florin Chiriac, Dan Bittman, Eugenia Şerban, Alexandra Mutu, Roxana Ciuhulescu.

– După aşa galerie de femei frumoase… ce cauţi tu ca prezentator?
Ne-am întors la origini, cînd prezentatorul era bărbat. Pentru că e greu să găseşti o femeie cu picioare mai lungi decît Roxana. Sau o şoferiţă mai bună ca ea. Roxana conduce impecabil. Un alt motiv ar fi că, astfel, putem prezenta mai bine un produs, reuşind o colaborare mai bună emisiune – revistă. Roxana se întoarce în mai, aşa că voi încerca să-i suplinesc absenţa pe durata primăverii.

– Maşinile sînt potenţate de femei frumoase. Cum vei compensa acest “dezechilibru” în emisiune?
O să avem în continuare femei frumoase, filmate la pictorialele din revista ProMotor, în care, pînă acum, am reuşit să adunăm atît vedete incontestabile (Mihaela Rădulescu, Andreea Raicu, Oana Cuzino) cît şi o sumedenie de modele sau chiar vedete PLAYBOY.

– Cum va arăta emisiunea în 2008? Ce dorinţe ţi-ai pus pentru noul an?
Îmi propun să fim în continuare primii care relatăm despre o maşină nouă. Vom încerca să aducem tot mai multe teste comparative, dar şi cîţiva piloţi de raliuri de la noi pe post de piloţi de teste (Dan Gîrtofan, campionul naţional, dar şi George Grigorescu sau Horaţiu Ionescu Cristea), fapt care ne-ar ajuta mult în creşterea credibilităţii.

– Cu ce se diferenţiază revista ProMotor de concurenţă?
Revista a apărut în urmă cu patru ani, pe o piaţă pe care mai erau cel puţin 15 alte reviste auto, tocmai pentru că avea în spate atuul numelui ProMotor. Era păcat ca o emisiune care are cea mai mare audienţă între programele TV de specialitate să nu se extindă şi în presa scrisă sau pe Net, unde venim tare cu www.promotor.ro. Sper ca, în curînd, să oferim şi o emisiune de radio. Noi ne remarcăm prin testele în premieră, prin materialele în exclusivitate (gen vizita la Orange County Choppers, sediul American Choppers) sau prin secţiunea de lifestyle unde vezi cele mai frumoase femei din Romănia.

– De la ce vine porecla Gullit?
Porecla asta o am din 1992. La Canal 31 (predecesorul PRO-ului), aveam o doamnă secretară care mi-a zis aşa pentru că aveam părul lung. Foarte lung. Din păcate, nu joc fotbal la fel de bine ca adevăratul Gullit. Şi nici nu mă deranjează porecla. Poţi să-mi zici şi Gogu, dacă ai ceva interesant de zis, te ascult.