Educația rutieră s-ar putea face, de acum încolo, (și) la biserică

De: Marian Andrei / 22.09.2012, 11:06
Educația rutieră s-ar putea face, de acum încolo, (și) la biserică
Pentru că educația rutieră în rândul adulților este dificil de făcut în mediul rural, unde nivelul de instruire al locuitorilor este redus, reprezentanții Direcției Poliției Rutiere urmăresc să-și transmită programele preventive prin intermediul preoților și al primarilor, aceștia fiind persoanele în care oamenii de la țară au cea mai mare încredere și care au toate șansele să fie luați în serios.

Proiectul, aflat în lucru la Direcția Poliției Rutiere, urmărește să implice preoții și primarii din mediul rural în programele de educație rutieră a pietonilor, în așa fel încât numărul accidentelor rutiere produse din vina acestora să fie redus, informează surse din Poliție.

În timpul slujbelor de duminică sau cu diverse ocazii când au loc adunări populare, preoții și primarii ar urma să dea oamenilor sfaturi care să-i ajute să nu devină victimele unor accidente de circulație.

Ca măsuri preventive, preoții le vor transmite enoriașilor să evite consumul excesiv de alcool atunci când urmează să circule pe marginea șoselei, să traverseze prin locurile special marcate ori, acolo unde sunt, să folosească pasarelele. În plus, atunci când circulă noaptea, pe lângă șosea, pietonii vor fi sfătuiți să poarte numai haine deschise la culoare, iar dacă este posibil, chiar veste reflectorizante.