Educatie rutiera în gradinite si scoli

Apropo.ro / 05.12.2006, 18:02
Educatie rutiera în gradinite si scoli
Ministerul Educatiei si Cercetarii, în colaborare cu Brigada de politie Rutiera, a lansat, marti, un CD cu jocuri didactice si informatii utile despre circulatia rutiera pentru copiii de gradinita si cei din clasele primare, pentru ca acestia sa învete de mici sa


Ministerul Educatiei si Cercetarii, în colaborare cu Brigada de politie Rutiera, a lansat, marti, un CD cu jocuri didactice si informatii utile despre circulatia rutiera pentru copiii de gradinita si cei din clasele primare, pentru ca acestia sa învete de mici sa respecte semnele de circulatie.

Cele doua institutii intentioneaza sa introduca educatia rutiera printre disciplinele obligatorii, aceasta studiindu-se acum doar optional.

CD-ul, care cuprinde ABC-ul circulatiei, se bazeaza pe învatarea prin cooperare si joc, copii putând sa investigheze, sa descopere si sa prelucreze informatii.

„Educatia rutiera trebuie începuta înca de la copii”, a explicat comisarul sef de la Brigada de Politie Rutiera, Marian Motoc.

Materialul va fi distribuit în toate scolile si gradinitele din Capitala, precum si la serviciile Politiei Rutiere de la nivelul fiecarui judet, scopul sau fiind perfectionarea unor deprinderi de comportare civilizata pe strada, întelegerea necesitatii respectarii semnelor de circulatie si a rolului politistului în dirijarea circulatiei, precum si obisnuirea copiilor sa se deplaseze pe trotuar.

Mediafax