Edvin Marton concerteaza în România

Apropo.ro / 26.07.2006, 13:19
Edvin Marton concerteaza în România
Violonistul și compozitorul maghiar Edvin Marton, cunoscut pentru show-urile pe care le susține împreuna cu patinatorul Evgheni Plușenko, va susține pe 28 septembrie un concert la Sala Palatului, în compania Orchestrei din Monte Carlo și a trupei de dans Brioni,

Violonistul și compozitorul maghiar Edvin Marton, cunoscut pentru show-urile pe care le susține împreuna cu patinatorul Evgheni Plușenko, va susține pe 28 septembrie un concert la Sala Palatului, în compania Orchestrei din Monte Carlo și a trupei de dans Brioni, informeaza organizatorii, Amphitrion.

Reprezentația sa din România va cuprinde hituri precum „The Godfather”, „Tosca”, „Romeo & Juliet” sau „Art on Ice”, precum și un spectaculos joc de lasere și lumini, combinat cu muzica clasca și moderna.

Edvin Marton este considerat unul dintre violoniștii cu cel mai mare succes din lume. Câștigator al premiilor „Vioara de Aur” și „Emmy 2006”, artistul este urmarit de fiecare data în cadrul Campionatelor Mondiale de Patinaj de catre mai mult de 280 de milioane de oameni, alaturi de (campion mondial și olimpic en-titre), pe care îl acompaniaza pe gheața.

De asemenea, Marton a evoluat și împreuna cu alți muzicieni, precum Seal, Zucchero, Placido Domingo sau Gloria Gaynor.

Concertul din România a lui Edvin Marton va fi susținut cu o vioara Antonio Stradivarius din 1698, estimata la nu mai puțin de patru milioane de dolari și donata artistului pâna la sfârșitul vieții sale de catre Banca Elveției. În întreaga lume exista doar opt viori de o asemenea calitate, cele mai multe în muzee.

Biletele pentru spectacol au prețul între 50 și 150 lei, în funcție de locul ocupat în sala. Acestea se vor pune în vânzare începând cu 1 august la Sala Palatului, Magazinele Diverta, Carrefour Orhideea, Carrefour Feeria și online, la www.bilete.ro.

Edvin Marton este unul dintre puținii performeri din Ungaria care în ultimii ani a reușit sa se impuna în circuitul internațional. Combinând ritmurile moderne cu vioara, muzica sa a ajuns în aproape toate țarile lumii.

Organizatorii concertului violonistului Edvin Marton si al orchestrei din Monte Carlo pun la bataie 2.000 de euro pentru spectatorii care-si vor cumpara bilete pana pe 27 septembrie. Formularul pentru participarea la tombola se completeaza online, pe www.edvinmarton.ro.

(Cristina Mazilu; [email protected])
Mediafax