Efectul ACTA: Ce vor păţi cele mai populare site-uri de torente din România

De: Nicoleta Nicolae / 06.02.2012, 18:21
Efectul ACTA: Ce vor păţi cele mai populare site-uri de torente din România
Trei din 100 cele mai populare site-uri în România sunt cele dedicate găzduirii şi distribuirii de fişiere de tip torrent, iar cel mai utilizat din această categorie intră chiar în top 10, potrivit site-ului de ranking alexa.com.

Dupa semnarea de către România a Tratatului Comercial pentru combaterea Contrafacerilor (ACTA) se pune intrebarea: ce se va întâmpla cu aceia care administrează trackerele şi la ce riscuri se supun cei care descarcă conţinut de pe aceste site-uri?

În prezent, lucrurile nu sunt foarte clare, iar tratatul va ajunge în Parlamentul European pentru a fi votat abia în luna mai. Între timp, pe baza legislaţiei actuale au fost închise site-uri precum Megaupload.com sau Ex.ua, cel mai popular site de descărcat filme şi muzică din Ucraina.

De asemenea, fondatorii Piratebay, unul dintre cele mai cunoscute şi longevive website-uri dedicate găzduirii şi distribuirii de fişiere torrent, au fost condamnaţi la închisoare pentru încălcarea legii drepturilor de autor prin facilitarea accesului la software piratat, filme noi preluate direct din sălile de cinema şi alte creaţii protejate.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info.