Egalul vecin cu gloria

Apropo.ro / 22.02.2002, 08:55
Egalul vecin cu gloria
Echipa lui Mircea Lucescu a scos 3 remize în cele 3 meciuri de pîna acum, dar, tinînd cont de adversari, rezultatele sînt remarcabile Toti cei care înteleg cît de cît fotbalul sînt de acord ca, atunci cînd nu poti cîstiga, trebuie sa faci egal. Meciul Galatei cu Liverpool a fost unul din

Echipa lui Mircea Lucescu a scos 3 remize în cele 3 meciuri de pîna acum, dar, tinînd cont de adversari, rezultatele sînt remarcabile

Toti cei care înteleg cît de cît fotbalul sînt de acord ca, atunci cînd nu poti cîstiga, trebuie sa faci egal. Meciul Galatei cu Liverpool a fost unul din acele exemple clasice în care o echipa, cu posibilitati evident mai reduse, îsi propune un rezultat si face tot ce-i sta în putinta ca sa-l obtina, una din acele nopti în care remiza e vecina cu gloria pentru ca, minute de-a rîndul, esecul parea cea mai apropiata varianta.

Se spune ca ambitia poate muta muntii din loc. Se spune, dar nu s-a dovedit niciodata, practic, ca doar ambitia e suficienta. Neslefuita, nepusa în valoare asa cum trebuie, ambitia unor jucatori ce pîna mai ieri nici nu visau sa ajunga pe celebrul „Anfield Road” poate fi un element laudativ, nicidecum însa decisiv. Aici intervine meritul lui Mircea Lucescu. Faptul ca a stiut sa alature ambitiei si dorintei de performanta a elevilor sai acea doza de tactica prin care sa-si surprinda orice adversar.

Cel mai periculos om al gazdelor, Owen, Balonul de Aur 2001, a fost anihilat total, el facînd probabil cel mai prost meci al sau din ultima vreme. Fazele fixe, specialitatea casei, au fost evitate cît mai mult cu putinta, în vreme ce startul partidei, perioada în care Liverpool îsi surprinde cel mai des adversarii, a adus o posesie net superioara a turcilor, care au reusit sa mentina mingea sub control cît mai mult timp posibil.

Galata n-a jucat grozav la Liverpool. Întrebarea e însa daca o putea si face, în conditiile unui adversar superior si a numeroaselor absente. Echipa lui Lucescu are deja renumele de echipa greu de batut în Europa, cu care e dificil de jucat mai ales pe teren propriu. Dar nu e deloc putin lucru sa te bati pentru calificare într-o grupa cu Barcelona, Roma si Liverpool, orase cu mult mai multe pretentii fotbalistice decît Istanbul.

A debutat Radu

Radu Niculescu a aparut pentru prima data în tricoul Galatei într-un meci oficial. Chiar daca nu a stat pe gazon decît 100 de secunde, fostul „bancar” a realizat, totusi, un salt însemnat. Tinînd cont de multele absente din lotul lui Mircea Lucescu, Radu va fi utilizat si sîmbata, în meciul de campionat cu Genclerbirligi, pe „Ali Sami Yen”, dar probabil doar o repriza.

Marea surpriza ar putea veni însa marti, cu Liverpool. Cum Umit Karan e suspendat, e posibil ca Radu sa joace chiar din primul minut, Lucescu considerîndu-l mai potrivit pentru duelurile cu aparatorii englezi decît mai scundul Arif.

Sursa: www.prosport.ro