Egipt: Cel puțin 49 de morți și 247 de răniți

De: Mia Nicolescu / 26.01.2014, 11:30
Egipt: Cel puțin 49 de morți și 247 de răniți
Cel puțin 49 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore în Egipt, unde susținători ai puterii și opozanți, în principal islamiști, au participat sâmbătă la mitinguri prin care au marcat trei ani de la revolta din 2011.

Ministerul de Interne a anunțat că 1.079 de persoane au fost arestate în cursul unor marșuri, în contextul în care noile autorități reprimă de șapte luni orice manifestație a opoziției, după ce armata l-a destituit pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi.

Începând de la 3 iulie, peste 1.000 de manifestanți pro-Morsi au fost uciși de către militari și polițiști sau de către susținători ai noilor autorități instalate de către militari.

Manifestații la care participau, sâmbătă, sute de opozanți – în unele cazuri reunind în premieră susținători ai lui Morsi și activiști progresiști – au fost dispersate în mod violent de către poliție, cu tiruri de grenade lacrimogene și flinte, în timp de câteva mii de susținători ai regimului s-au reunit la apelul Guvernului în Piața Tahrir, simbolul revoltei din 2011.

Citește mai multe pe Mediafax.ro!