Egipt: Turiștii vor putea să consume alcool și să poarte bikini

De: Marian Andrei / 07.05.2013, 10:30
Egipt: Turiștii vor putea să consume alcool și să poarte bikini
Ministrul egiptean al Turismului, Hisham Zaazou, a declarat într-o conferință că portul de bikini și consumul de alcool nu le sunt interzise turiștilor, chiar dacă Egiptul este sub conducere islamică.

Portul de bikini în Egipt este binevenit, iar băuturile alcoolice sunt puse la dispoziția vizitatorilor„, a declarat ministrul, într-o conferință susținută în Emiratele Arabe Unite. Aceste afirmații vin ca răspuns la amenințările unor grupuri musulmane radicale din țară, care au cerut interzicerea alcoolului și a expunerii femeilor în costume de baie inclusiv în stațiunile turistice.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

„Am avut discuții cu aceste grupări și acum ei înțeleg importanța turismului în țara noastră, dar mai există câțiva indivizi contestatari, care nu sunt la putere”, a adăugat ministrul, care nu este afiliat vreunei formațiuni politice.

Înaintea schimbărilor politice din Egipt, turismul aducea o zecime din bugetul Egiptului.

Zaazou a declarat că dorește ca turismul să devină o prioritate națională pentru Egipt și primul lucru pe care dorește să îl realizeze este creșterea numărului de turiști cu 20 la sută, anul acesta. În acest sens, în stațiunile turistice din Egipt au fost instalate camere de luat vederi care transmit imagini în sistem „live streaming”.

„Vrem să le arătăm oamenilor că Egiptul este o țară sigură și singurul mod de a le arăta asta este prin live streaming. Următorul pas ar fi ca aceste imagini să fie arătate pe ecrane mari în Paris sau New York”, a spus el.