Ehud Olmert a remaniat Guvernul israelian

Apropo.ro / 04.07.2007, 16:37
Ehud Olmert a remaniat Guvernul israelian
Premierul israelian Ehud Olmert a procedat, miercuri, la remanierea Guvernului pe care îl conduce, numindu-l în functia de viceprim-ministru pe Haim Ramon, fost ministru al Justitiei condamnat pentru acte indecente, relateaza AFP. Remanierea, prima de la formarea Cabinetului în mai

Premierul israelian Ehud Olmert a procedat, miercuri, la remanierea Guvernului pe care îl conduce, numindu-l în functia de viceprim-ministru pe Haim Ramon, fost ministru al Justitiei condamnat pentru acte indecente, relateaza AFP.

Remanierea, prima de la formarea Cabinetului în mai 2006, a avut loc în cadrul unei sedinte de guvern.

Componenta viitoarei echipe executive a fost adoptata în unanimitate si urmeaza sa primeasca si aprobarea Parlamentului în cursul serii.

Ramon, un apropiat al lui Olmert, îi urmeaza în functia de vicepremier lui Shimon Peres, 83 de ani, ales la 13 iunie în functia de presedinte al Israelului.

În cadrul remanierii, ministrul de Interne, Roni Bar-On, a preluat portofoliul Finantelor, lasat liber de Avraham Hirshzon, care a demisionat pe fondul acuzatiilor de coruptie.

Meir Sheetrit, ministrul pentru Habitat, va deveni ministru de Interne, fiind înlocuit de actualul ministru al Integrarii, Zeev Boim.

Yaakov Edery, fost ministru pentru Relatia cu Parlamentul, va prelua portofoliul Integrarii.

Mediafax