Ei au adus Ursul de Aur în România

De: Mioara Tronaru / 18.02.2013, 09:13
Ei au adus Ursul de Aur în România
Regizorul Călin Peter Netzer şi producătoarea Ada Solomon au făcut istorie în cinematografie, luând trofeul suprem la Berlin.

Filmul „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Distincţia a fost primită de Netzer împreună cu producătorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, preşedintele juriului ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

„Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după mult premiatele „Maria” (2003) şi „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora.

Echipa care a realizat filmul „Poziţia copilului”, în frunte cu regizorul Călin Netzer, s-a întors ieri în ţară. „Este un premiu foarte important pentru cariera mea, pentru ţara noastră şi confirmă valoarea cinematografiei româneşti”, a declarat ieri Călin Netzer. Totodată, a menţionat că filmul a fost vândut deja în multe ţări, printre care Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, SUA şi Taiwan. În România, pelicula va avea premiera oficială pe 7 martie.